Backpacking som par: Sådan deler man rejseudgifterne

Hvordan deler man sine rejseudgifter, når man selvstændigt har sparret sine penge op? Det var et spørgsmål jeg blev stillet af en kammerat forleden.

Og det er et meget vigtigt punkt, da det kan bidrage til megen unødvendig irritation. fordi i mellem drømmene om sandstrande, billeder og visums er det at ligge budgetter. Og budgetter bliver man nød til at ligge inden man rejser.

Her er et par forslag til hvorledes man kan klare finanserne mens man rejser som to:

budget

Separate pengebeholdninger

Bare fordi man rejser sammen som to, betyder det ikke, at man nødvendig skal smide alle sine hårdt optjente penge i en samle pulje og så rejse af af sted. At have to forskellige puljer er helt okay.

Den nemme del er at booke fly, hoteller og transportmidler hjemmefra med hver sit kredikort. Den svære del kommer når man faktisk er ude og rejse. Hvem betaler for hvad? Og hvornår?

Hvis man ikke er alt for sart omkring at dele pengene, kan man med fordel splitte tingene op. Eksempelvis betaler den ene for morgenmad og en lille frokost, hvorimod den anden betaler for aftensmad på en lille restaurant. Et andet eksempel er at den ene part måske betaler for to hotel/motel ophold den ene sted, hvorimod den anden tilsvarende giver hotel/motel er andet sted.

På den ene side vil der altid være en part, som giver lid flere euro eller lira hen af vejen, men hvis det ikke er småbeløb der spiller en stor rolle er det faktisk et meget fair system.

Hvis overstående ikke er tilstrækkeligt er her i min optik et endnu bedre forslag!

Delt pengebeholdning

En anden måde at gøre tingene på er via en delt pengebeholdning. Eller “konto” om man vil.
Lad os antage at man forvente at ville backpacke i Vietnam i et måned. På det måned regner man fx med samlet at ville bruge 10.000 kroner totalt.  Så smider man hver 5.000 kroner i puljen. Disse penge kan så blive brug til fælles udgifter til transport, fly, forplejning og logi. Men når det så kommer til tøj, souvenir og byure kan man betale selv hver for sig.

På den måde kan man få glæden af at have fællesbudget, samtidig med at man kan holde styr på resten af sine indkøb. De fælles udgifter er betalt og man undgår dermed uenigheder eftersom man derefter selv har rådighed over sine køb.

Fælles konto

Hvis man føler sig et hundrede procent sikker, og man forbruger den samme mængde penge er fælles konto en mulighed. Men det er vigtigt at man er hundred procent sikker, da der ikke er noget værre og mere unødvendigt at skændes over end finanser.

At have en fælleskono kan virke for nogle par, men behøver nødvendigvis ikke virke for alle. Og husk, at bare fordi man ikke har lyst til at smelte alle sine penge sammen, er det ikke ens betydende med at man holder mindre af hinanden af den grund.

Her har i nogle gode råd vedrørende budgetter omkring jeres backpacking rejseudgifter. Men i min optik er det vigtigste, at sætte sig ned og tale tingene igennem og derefter finde ud af, hvad der passer bedst til jer.

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

Smid en kommentar