Hvad skal vi have planlagt før afrejse + praktiske spørgsmål?

Rejseforum Diverse Inden afrejse Hvad skal vi have planlagt før afrejse + praktiske spørgsmål?

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #2146
  eva
  Deltager

  Hej alle!

  Jeg er i gang med at planlægge en 3 måneders rejse med min veninde (vi er begge 19 år). Vi har sabbatår og det er første gang vi begge skal planlægge så stor en rejse, forholdsvist alene – så vi er meget forvirrede!
  Vores rute:
  Jeg starter alene med 3 uger i Hong Kong, hvorefter jeg flyver videre til Thailand og mødes med min veninde der. Vi vil være i Thailand i ca. 2-3 uger, og kan ikke helt finde ud af hvad der er bedst? Eller om det skal være 2,5 uge (selvom det næsten er det samme)?. Dernæst vil vi videre til New Zealand i 2 uger (vi er aware at 2 uger er for lidt..), og flyver videre til Australien, hvor vi gerne vil have en uge i Sydney (hvis det giver mening??), og så køre op langs østkysten til Cairns (og hvilken måde vi vil komme frem på ved vi heller ikke). Til sidst vil vi slutte af på Bali/Lombok/Gili med ren afslapning.

  Vi har et budget der ligger omkring 60.000 – derfor vil vi gerne høre alle tips til at gøre det billigt!

  Som I kan høre har vi en nogenlunde ide om hvad vi vil, men vi føler os meget usikre. Derfor vil vi høre om nogle af jer med “rejseerfaring” kunne give os nogle tips. Hvad skal vi have planlagt før vi bestiller billetter?

  Vi har en masse praktiske spørgsmål til de forskellige lande:

  Thailand:
  – Hvor lang tid bør vi være i Bangkok?
  – Hvordan finder vi et godt og billigt hostel at booke hjemmefra?
  – Kan vi både se det nordlige og sydlige Thailand? Hvis ja, hvordan kommer vi så fra Chiang Mai (som vi har hørt skulle være godt) til syd? (fra Bangkok kan vi vel tage nattoget til Chiang Mai?)
  – Kan I anbefale nogle sydøer der er bedre end andre?
  – Er der generelt nogle steder i Thailand der stærkt kan anbefales at se?

  New Zealand:
  – Vi overvejer at købe et buspas med Kiwi experience, er det en god ide?
  – Hvordan foregår overnatning?
  – Hvor meget kan vi forvente at vi skal bruge på overnatning og mad?
  – Hvad er værd at se på 14 dage, hvis vi vælger sydøen (som vi har fået anbefalet)

  Australien:
  – Er det bedst/billigst at køre op ad østkysten med bus eller leje bil/camper?
  – Er der nogle steder der bør ses frem for andre?
  – Er en uge i Sydney for lang tid?
  – Kan vi køre op af kysten fra Sydney til Cairns på 4 uger uden at føle os pressede af tiden?

  Bali:
  – Er det værd at se både Bali, Gili og Lombok eller bør vi vælge én?
  – Bør vi booke en bungalow hjemmefra eller når vi ankommer?

  Hvis nogle bare ved noget om det vi er i tvivl om, vil vi sætte KÆMPE meget pris på, hvis i vil dele det med os. Vi er nemlig helt lost, og tør ikke bestille billetter før vi ved noget mere…

  #2147
  Jesper
  Keymaster

  Hej Eva! Det lyder som en spændende tur I har i tankerne 🙂

  Jeg har selv kun været i Thailand, så kan kun fortælle om det. Jeg brugte selv også omkring 3 uger i Thailand (før jeg tog videre på den klassiske tur rundt i Laos, Vietnam og Cambodia). Vi startede i Bangkok og vi var der i 4 dage, hvilket efter min mening var passende tid, da der næsten er for meget gang i Bangkok til at man vil blive hængende længere. Her kan I nå at opleve de klassiske ting, og booke dagsture, hvis I også vil lidt uden for byen, f.eks. til det flydende market eller til broen over river Kwai. Og selvfølgelig skal I også opleve Kao San Road som jo er backpacking-mekkaet – et par aftener her er nærmest et must. Vær OBS på at i Bangkok vil de gå rigtig langt for at lokke jer til at købe noget. Så hold jer væk fra alle, der siger at lige præcis i dag er en special buddhist holiday og derfor vil de køre jer rundt i Tuktuk for 40 bath osv. De kører forbi “skræddere”, og “turistbureauer” på vejen, der vil gøre næsten alt og hidser sig op hvis ikke i bestiller noget hos dem (som er af meget tvivlsom kvalitet). Min erfaring er, at taxier faktisk er billigere, så længe man får dem til at køre med taxa-meter (hvilket også kan være ret svært). Men en tur i tuktuk skal selvfølgelig prøves, bare vær skeptiske og stå fast på at I ikke skal forbi nogle af de steder der så 🙂 Ang. hostel så ligger der en masse omkring Kao San Road. Vi bookede selv gennem booking.com før vi kom til Bangkok for ikke at skulle tænkte på det når vi ankom. Men vil bare anbefale jer at kigge på sider som booking.com og se på lokation og på vurderinger, eller købe en lonely planet bog, de har også gode anbefalinger til hostels 🙂

  Vi tog videre til Koh Tao efter Bangkok for at få dykkercertifikat, da det kan fås rigtigt billigt (omkring 10000 bath for 5 dage med overnatning hvor du får undervisning og laver dyk, så du bliver certificeret Open Water diver). Dette kunne jo være fedt for jer, hvis I skal videre til Australien osv og evt. kan tage nogle flere dyk der, hvis I bliver bidt af det. Vi bookede turen til Koh Tao med natbus og færge gennem et rejsebureau tæt på Kao San Road. Vi tog samme tur til Bangkok igen, før vi så tog nattoget til Chiang Mai. Det er træls at bruge en hel dag på transport her, men det er det billigste – man kan også flyve fra Chiang Mai til Ko Samui og så tage færgen til Ko Tao, men det er en del dyrere.

  Vi havde også fede oplevelser i Chiang Mai, så der kan man godt bruge en uges tid på scooterture til vandfald, trekking i junglen osv. I kan evt. overveje også at tage til Pai, som ligger tæt på Chiang Mai. Jeg var der ikke selv, men det har jeg også fortrudt siden, for har kun hørt godt om stedet 🙂

  Men hvis I skal være i Thailand i omkring 2,5 uger, så kan I heller ikke nå mere end Bangkok – Chiang Mai – Og så sydpå (f.eks. Ko Tao) (eller sydpå først og så til Chiang Mai), da det ellers bliver for presset efter min mening. Det er muligt at nå både nord og syd, så længe I er indstillet på at en hel dag kommer til at gå med transport når I skal fra nord til syd, og at der ellers også er en del transport frem og tilbage fra Bangkok til de forskellige steder. Jeg ville nok sætte 3 uger af til Thailand, for ikke at skulle stresse igennem det, specielt når det er først på jeres rejse sammen.

  Håber noget af det kunne bruges 🙂

  Mvh Jesper – Webackpack.dk

  #2148
  Niels Peter
  Deltager

  Hej Eva!

  Super spændende tur I skal ud på! 🙂

  Nu da Jesper har dækket det meste af Asien, vil jeg prøve at give lidt råd omkring Australien:) (og en lille smule om Bali)

  Dog først lige en sidenote til Chiang Mai!: Skulle i befinde jer i Thailand i ca. midt April måned (13-16) vil jeg varmt anbefale at opholde mig i Chiang Mai i denne periode. Det er nemlig Thailandsk nytår på denne tid, hvilket de fejrer med en helt fantastisk vandfestival, Song Kran, der virkelig tager vandkrig til et helt nyt niveau! Det er national holiday, så folk strømmer rundt på gader og stræder og kaster med vand og drikker sig beruset. Det er en KÆMPE fest! Specielt for Chiang Mai er, at byen er omgivet af vand. Dette betyder, at de glade thailændere (og nu også jer) har en let tilgængelig adgangskilde til vand overalt i byen. Dette gør, at de naturligvis aldrig løber tør for vand og “krigen” derfor er konstant. Som sagt, er dette en kæmpe oplevelse og har i mulighed for det, ville jeg prøve at time mit ophold herefter! Sørg dog for ikke at have noget med ud der ikke må blive vådt… For det gør det! 🙂

  Nå, det var lidt et sidespor, nu til Australien:
  For et års tid siden, tog jeg selv turen op ad østkysten fra Sydney til Cairns. Vi startede i Sydney og var et par dage, hvilket jo i sig selv naturligvis er en oplevelse. Dog er priserne også storbys priser, så en hel uge ville jeg nok ikke tilbringe der hvis i er på et tight budget. Da er der lige så seværdige steder op ad kysten til billigere priser.

  Med hensyn til hvorvidt I selv skal køre op langs kysten eller tage bus, vil jeg sige, at en god blanding ville være et foretrække! Min kammerat og jeg gjorde netop dette. Vi startede i Sydney, hvor vi hjemmefra havde lejet en campervan, som vi stillede i Brisbane hvorefter turen fortsatte i Grey Hound. Det er skønt af have frihed til at køre lige hvorhen man vil, men efter en uge eller to med bil, er man glad for ikke at skulle lede efter parkering etc. hvorend man befinder sig… Min rejsekammerat har beskrevet netop vores oplevelse og givet lidt råd herom et andet sted i forummet, se link nedenunder:

  https://webackpack.dk/forums/emne/autocamperspaceship/–

  På turen mellem Sydney og Brisbane er “must-see’s” bla. byron bay, der er kendt for sin lidt flippet stil og utallige backpackere og surfers paradise, der som navnet beskriver, vælter i surferdudes 🙂

  Når I kommer lidt længere nord på, er seværdigheder som Fraser Island og Whitsundays helt sikkert et besøg værd! Her findes der forskellige turer, der varierer fra 1-3 dage, hvor man bliver taget rundt i Australiens fascinerende natur af en prof guide.
  Fraser Island er en af verdens største sandøer, hvor man får mulighed for at give den gas, rally-style, i sin egen bil! Her overnatter man i en camp med andre backpackere i telte, synger sange (hvis man er til sådan noget) og drikker uendelige mængder af Goon (billig vin, det lærer i alt om når i kommer til Australien) Vi tog til Fraser fra Noosa med selskabet Drop Bear, som varmt kan anbefales!

  Whitsundays er et fantastisk ø-hav man besøger via en både som man ligeledes overnatter på med andre backpackers. Her tager man udgangspunkt fra byen Airlie Beach, der i sig selv også er et mekka for backpackers. På begge destinationer er der naturligvis er hav af forskellige selskaber der tilbyder forskellige turer, alt efter hvad i søger.

  Efterfølgende tog vi tog Hervey Bey hvor vi var et par dage og derefter tog vi den lange tur til Cairns.. (vi var også lidt tidspresset efter et par dage var forsvundet i alkohol sjov med nogle mennesker vi mødte på ovenstående turer)

  Cairns er helt sikkert også værd at bruge et par dage i, da dette ligeledes er et gigantisk samlingspunkt for backpackere. Som skrevet tidligere, havde vi også forholdsvis travlt. Vi tog hele turen på 4 uger som I har planlagt, så JA! Det kan godt lade sig gøre 🙂 Der skal bare styr på prioriteringerne og som du kan høre, gik vi meget op i at møde mange andre backpackere (og drikke en masse dejlig alkohol), hvorfor den ovestående guide er meget velegnet.

  Min kammerat var ligeledes 12-14 dages tid på Bali. Her fik vi besøg af nogle kammerater hjemmefra, så den helt store kulturelle oplevelse var det dog ikke for os, men lidt nåede vi da 🙂

  Vi havde base i Kuta (da drengene hjemmefra havde booket hotel til hele tidsrummet her). Priserne på Bali er banket i bund som i resten af Asien og vi boede derfor på et hotel der hedder J4. Det var et rigtig fint hotel til en rigtig fin pris. Hvad vi ikke vidste var, at det var nabo til det største diskotek på Bali, Skygarden. Her må I ind og feste lidt, det er gigantisk! 🙂

  Det hele gik dog ikke op i hat og briller. Vi tog en nat/morgentur ud til Balis eneste aktivie vulkan Mount Butan, som man bestiger om natten for at nå til tops tids nok til at solen står op! Det er en meget smuk oplevelse, dog afhænger det naturligvis af hvor overskyet der er den pågældende dag, men vi var heldige! Derudover var vi ude at dykke, besøgte smukke rismarker og så ligeledes adskillige templer (der dog blegner lidt når man lige har været i Bangkok). Alt dette bookede vi hos en af de lokale selskaber og det fungerede upåklageligt. Dog var der selvfølgelig en process forinde hvor vi sørgede for at få prisen godt og grundigt ned.. Dette lærer i hurtigt i Asien, vil da have 10 kr for noget skal i få forhandlet ned til et prisniveau der ca. ligger på det halve, hvis ikke under 🙂

  Vi mødte mange backpackere, der ligeledes tog en tur til Gili som efter sigende også skulle være noget af en fest. Jeg var der ikke selv, men min kollega Lars, har arbejdet der som Dive Master og har givet det de varmeste anbefalinger. (jeg ser lige om jeg ikke kan lokke ham herind og uddybe det lidt)

  Håber dette opklarede et par af jeres spørgsmål 🙂

  Mvh
  Niels Peter / Webackpack.dk

  • Dette svar blev ændret 3 years, 2 months siden af .
  #2150
  Lars Kjær
  Keymaster

  Hej Eva 🙂

  Nu kan jeg se at både Jesper og Niels har givet rigtig fine besvarelser, men jeg kan lige uddybe ift. Indoensien -> Bali/Lombok/Gili.

  Jeg tog til Bali og troede det skulle være mit “backpacker-island-paradis”. Og det fik jeg til dels. Kuta, som man lander i, er ekstremt turistet (tænk Burger King osv.). Men du kan fx tage en motorcykel ned til Sacred Monkey Forest Sanctuary, som er super fedt. Og fantastisk beliggenhed! Ellers for det “rigtige” Bali – tag Nordpå.

  Nå, men ift Gili – så er jeg nok lidt bias. Det er et fantastisk sted. Boede der i 3,5 mdr og arbejdede med dykning. Det er kåret af PADI til at være verdens bedste sted at lære at dykke (og at dykke generelt) – så evt. “start” med at dykke på Koh Tao (det er billigt) og nyd fantastisk dykning på Gili. Det er et af verdens billigste steder at “Fun Dive”.

  Udover Gili Trangwangan er der de to mere rolige øer Gili Meno og Gili Air. Gili Trangawan er der hvor der er fest og farver.

  Slutteligt, så hvis i virkelig bliver grebet af dykning, så overvej et Liveabord og tag rundt og dyk ved Lombok eller til Øen Nusa Lembongan (11 km ud fra Bali’s kyst) hvor der er Manta Rays!! 😀

  Håber det hjælper – at rejse er at leve! 🙂

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.