Billige transportmidler i Brasilien

Din transport i Brasilien kan være alt fra fly, taxa, bus, metro, cykel og dine egne gåben. Kort sagt drejer det sig bare om, hvordan du kommer fra A til B. Det er op til dig selv, hvordan du vælger din transport, men her er et par råd angående dine muligheder.

Fly

Vælger du at bruge flytransport, kan du sommetider få helt uhørt billige billetter indenrigs i Brasilien, når der bliver kørt kampagne. Vi snakker 90 reais for en tur-retur billet til São Paulo til Rio de Janeiro. Det er en times flyvetur, som ellers ville tage 9-10 timer i bus. Samme pris som bus, men igen, du skal nogen gange være ude i god tid flere måneder før, men du kan være heldig. Tjek TAM-Airlines http://www.tam.com.br som er det største flyselskab i Brasilien. Du kan også flyve udenrigs til nabolandene i Sydamerika til fornuftige priser.

Husk nu: at det tit kan gøres meget billigere uden fly. Skulle du – af en eller anden sjov årsag – have et presset program som backpacker og ønsker at se hele Brasilien, så kan det godt betale sig at tage fly, når det gælder distancer på 1.000+ kilometer i Brasilien. Husk, Brasilien er et kæmpe land!

Taxa

Taxa er dyrt i længden, men en god idé når det er mere end midnat. Det er det sikreste om natten og kan være en god idé, hvis du har langt at gå til dit hostel. I dagtimerne kan det dog ikke betale sig at tage en taxa, da du har bussystemet samt metroen. Startprisen på en taxa er typisk omkring 2-3 reais, lidt højere om natten, også tæller den ellers bare opad, til du ankommer. Det kan ikke betale sig at aftale en pris med chaufføren, da taxameteret fikser en fin pris. Husk nu at falde i snak med chaufføren med dit begynder portugisiske. De er super flinke, og sommetider kan man lige få slået fem reais af prisen, hvis man spørger pænt til slut, men regn ikke med det!

Husk: Chaufføren kan måske engelsk, hvis du er heldig, så ha’ derfor destinationen klar på papir! Der kan ikke betales med kort, så ha’ altid kontanter på dig!

OBS: De fleste taxachauffører er ganske flinke og ærlige mennesker, som ikke er ude på at snyde dig, men der kan sagtens være en chauffør, som tager en fem minutter længere omvej for at få mere i kassen. Hold øje med at I ikke kører i cirkler lige pludselig!

Bybussen

Busserne kører overalt! Nej, virkelig! – de kører overalt, og så er bussen det billigeste. Bussystemet i byerne er super svært at knække. Det er bare med at holde øje med det elektroniske busnummer øverst ved forruden, som fortæller, hvilke områder bussen kører. Der er stort set ikke et sted, som du ikke kan komme hen med bussen i byen. Der er ikke noget, som hedder zoner. Busprisen er fast 2,75 reais lige meget, hvor du er i landet.

Bybusserne er det mest udbredte transportmiddel blandt lokalbefolkningen. Det er ganske sikkert – også om aftenen.

Husk: Spørg om vej hvis du er i tvivl om, hvilken bus du skal tage. Brasilianere er virkelig hjælpsomme, og I finder 100 pct. ud af, hvor du skal hen. Ellers spørg chaufføren på portugisisk. Igen husk: han taler ikke engelsk, men så længe du kan udtale X-destination, så kan chaufføren svare ja eller nej.

OBS: Bybusserne stopper med at køre ved midnat så ha’ altid ekstra kontanter på dig til en taxa, hvis du ved, at det kan blive sent.

Rejsebussen

Har du mod på at se lidt mere end bare én by i Brasilien, så kan du vælge at benytte dig af det kæmpe busnetværk, som er overalt i Brasilien samt resten af Sydamerika og er ganske billigt. Tjek http://www.buscaonibus.com.br/ som er en brasiliansk version af rejseplanen.dk. Du kan komme hvor som helst hen i Brasilien med den hjemmeside, og det er super billigt! Selvfølgelig skal du have is i maven, da en tur fra f.eks. São Paulo til Rio de Janeiro, kan tage op til 9 timer alt afhængigt af trafikken. Et lavpris busselskab, som jeg selv benytter mig af i en gang i måneden, er http://www.realexpresso.com.br/. Det tager som regel lige 1-2 timer ekstra, men du sparer også næsten 30 reais på billetten. De to bussider er gode, hvis du vil have en orientering om bustiderne samt priserne rundt omkring i Brasilien. Du kan faktisk sagtens tage busser, hvor du kører tusinde kilometer. Som sagt kan du komme rundt over alt med rejsebusserne. Det er en god idé at overveje, da det er billigt. Du vælger selvfølgelig bare at rejse om natten, så du kan sove hele turen!

OBS: Du behøver ikke at bestille busbilletter i forvejen. Du møder bare op på busstationen i den by, som du befinder dig i, og her vil du opleve, at der er ca. 20 forskellige busfirmaer, som alle tager dig forskellige eller samme steder hen, til forskellige priser. Her er der også mulighed for at tage en bus f.eks. fra São Paulo til Buenos Aires, Argentina – igen til overkommelige priser.

Bare rolig! Busserne er faktisk utroligt luksuriøse. Sæderne er super store og kan lægges helt ned, så du kan sove. Busserne stopper ca. én gang hver 2-3. time alt afhængig af turens længde. Din rygsæk er også helt sikker i baggagerummet. Du får ”garanti” med et billet nr., så chaufførren kan se, at det er din rygsæk.

Husk: Ha’ altid dit pas i lommen. Det bliver brugt som dokumentation på din busbillet, som chaufføren kontrollerer før, at du kommer ind i bussen. Køber du din billet online eller på busstationen, skal du altså bruge dit pas for kunne få din billet. Brug altid dit pasnummer til dokumentations info i stedet for dit CPR-nummer.

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

2 comments

  1. C

    Hej .

    Jeg er for tiden list opsat på at rejse til Brasilien i sommerferien.
    Nærmere i august! Jeg vil meget gerne se Rio og ikke mindst Amazonas. Jeg aner ikke særlig
    meget om hvordan og hvorledes det bedst kan betale sig ift. De 2 destinationer . Har du nogle anbefalinger ?

  2. L

    Hej Cagla,

    Det er jo to meget forskellige destinationer. Jeg elsker begge steder – og vil anbefale dig begge ting. Du skal være opmærksom på, at afstandene i Sydamerika generelt, herunder Brasilien, er betydelig større end man forventer. Så sæt nok tid af til transporten.

    Men prøv at tage et kig på den her artikel: https://webackpack.dk/backpacking-i-brasilien-paradiset-sono/

    Dbh
    Lars, Webackpack

Smid en kommentar