3 taxa tips ved din brasilianske lufthavn

3 taxa tips ved din brasilianske lufthavn

Du er netop landet i en brasiliansk lufthavn – højest sandsynligt i Rio de Janeiro (GIG), eller måske endda São Paulo (GRU). Men hvordan kommer du hen til dit hostel? Jeg anbefaler at tage en taxa fra lufthavnen. Der kører også busser og metro, men da du sikkert 99 pct. ikke kender til byen, er det hurtigste og sikreste taxa. Her er tre gode tip, du bør overveje ved din ankomst i lufthavnen.

Tip 1: Spar penge på taxaturen – Lad være med at tage den første taxi du ser. Når du står i lufthavns entréen, kan det være meget fristende at tage den første taxa ved udgangen, men vil du spare en 20-30 reais[1], så tager du elevatoren til første sal, hvor der kører ”billigere” taxaer. Sådan foregår det i Rio de Janeiro og São Paulos internationale lufthavne.

Tip 2: Aftal prisen på forhånd hvis det er lange ture – F.eks. fra lufthavnen til dit hostel. Taxa chaufføren vil selvfølgelig byde højere pga., du er gringo[2]. Hvis du er rigtig god og kan lidt portugisisk, kan du faktisk køre 30 km. for 100 reais – ca. 250 kroner. Du kan også vælge bare at sige, at chaufføren skal køre på taxameter. Så får du også en ganske fin pris.

Tip 3: Hæv penge fra en automat i lufthavnen – Taxachaufførerne tager ikke kort, så du skal huske at have kontanter på dig. Betalingen foregår selvfølgelig efter turen. Der er hæveautomater at finde i lufthavnen, og rent økonomisk ville det være bedst at hæve max beløb 770-800 reais, men da jeg ikke vil anbefale at have så mange kontanter på sig NOGEN STEDER, så kan du også købe taxaturen i lufthavnen. Prisen hæves ca. 20 reais, men i det mindste skal du ikke rende rundt med 2000 kr. i lommen. Du kan altid hæve senere eller næste dag alt efter, hvornår du ankommer.

Bonus information: Du skal ikke regne med, at mange taxachauffører snakker engelsk. Du skal bare have din destination klar på papir samt evt. område i byen.

 

[1] BRL: den brasilianske valuta er ca. 1 real = 2,5 DKK

[2] Udlænding

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

Smid en kommentar