De bedste rejse apps – testet i felten!

Hvad er den bedste rejse app? Altså, den bedste app som vi selv rent faktisk har testet i felten? Det spørgsmål talte jeg med min kammerat Martin om forleden (Martin backpacker pt. 5 måneder i Sydamerika).

Efter at have gået vores telefoner gennem, har vi skåret mulighederne ind til benet, og ud af det kom der den her “felt-testet” liste, dvs. en liste med rejse apps som vi selv bruger og har brugt mange gange før.

Nu handler det at rejse jo om at være til stede i nuet, men det at have rejse apps på sin telefon er virkelig belejligt! 🙂 Og så er det lettere at have ForeverMap på sin telefon end 20 landekort i tasken (selvom der er fordele ved begge dele – det ene udlukker ikke det andet).

Listen herunder er blandet med alt fra sprog apps, til valutaomregner og hostel app. Vi starter:

Forevermap2 – Pris: 25 kroner

forevermaps Forevermap fungerer egentlig som din rejsefører. Det er en app der giver dig kort over hele verden efter deres egen mantra “The offline map”. Den koster 25 kroner, men har du købt den vil du forevig bruge den og ikke din TomTom GPS! (Hvem har en TomTom GPS med på tur?)

UM Rejseklar – Pris: Gratis

um

Manner hvor er det her en vigtig en af slagsen. Denne rejse app hjælper dig med at få overblik over visum og pasforhold. Derudover kan du registrere dit udlandsophold på Danskerlisten (god idé – hjalp mig én gang i Thailand) og du kan finde kontaktoplysninger til Udenrigsministeriet og danske ambassader og konsulater i udlandet over hele verden.

Derudover kan man man via mobiltelefonens indbyggede geolokalisering (din geografiske placering) bruge app’en til at vise vej til nærmeste danske ambassade eller konsulat, hvis uheldet skulle være ude. Hent den!

Momondo – Pris: Gratis

Captura-de-ecrã-2014-06-22-às-23.46.01

Af alle de apps der er derude til at finde billige flybilletter virker det som om, at jeg finder de billigste billetter via Momondos app. Om det er fordi rejse app’en er lavet af danskere, eller bare tilfældigt ved jeg ikke. Men det er min go-to app for at finde billige flybilletter om det er i udlandet eller herhjemme. Alternativt hvis du sidder ved en computer kan du prøve vores guide til billige flybilletter her.

Duolingo- Pris: Gratis

duolingo-screengrab

Jeg har brugt Duolingo både herhjemme og på turen. Første gang hentede jeg en beta af app’en for længe siden, men app’en er blevet ekstremt populær med over 70 millioner registrerede brugere – så der er sket en del siden!

Det er ikke vidunder-app som direkte lærer dig det spanske sprog inden du tager til Argentina. Men den kan give dig et udmærket fundament, så du er en smule foran når du skal ned og øve dig i at tale med de lokale 🙂 Et godt supplement til sprogskolen.

XE Currency – Pris: Gratis

xe

Okay, er der én app jeg ikke kan undvære – så er det XE Currency! Super let at bruge og omregner valuta fra nærmest alle lande. Kræver godt nok at man downloader nye valuta’er – men har du net eller Wifi er det intet problem. Du gemmer bare de sidste rater så det virker offline også.

Jeg har specielt brugt denne rejse app når jeg har backpacket i Sydøstasien, hvor man let krydser landegrænser med thailandsk baht, burmesiske Kyat eller Kip fra Laos i lommen.

LiveTrekker – Pris: Gratis

livetrekker

Ikke så meget at sige – har du internet på telefonen er den her app virkelig fed at bruge. Den tracker så og sige dine treks, så du kan nærmest få et “kort” over din rute. Du kan se højdemål og tempo m.m.

AirBnB – Pris: Gratis

http://www.imore.com/sites/imore.com/files/styles/larger/public/field/image/2014/11/airbnb_iphone_6_best_apps_screens.jpg?itok=lJL4DQJi

Igen en app der er eksploderet i popularitet. Ligesom couchsurf (der også har en app – men bruger mest deres hjemmeside) så kan denne app spare dig for mange penge. Specielt har jeg brugt AirBnB hvis jeg har rejst i større grupper (+6) og vi er blevet lidt trætte af at bo på hostels. Der er AirBnB et godt alternativ til dyre (og mindre dyre) hoteller.

Rejseplanen – Pris: Gratis

http://b.bimg.dk/node-images/683/4/620x/4683916-rejseplan.jpg

Det er svært at komme udenom Rejseplanens app i Danmark. Mine rejser starter og slutter i Danmark – og næsten altid ved at finde billetter og tider på rejseplanens app. Den er værd at hente hvis du ikke allerede har den 🙂

Har du nogen forslag? Så send dem gerne herind. Der er mange apps jeg har udeladet (såsom populære TripIT) men det er simpelthen fordi jeg aldrig fik dem brugt i praksis.

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

Smid en kommentar