Guide: Sådan finder du billige flybilletter

Dette er nok det indlæg på We backpack, som kan spare dig for flest penge. Det er et indlæg, som er et resultat af research på diverse rejseblogs samt egne erfaringer. Her er vores guide til hvorledes du kan finde billige flybilletter:

Hvorfor er flybilletter dyre?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at verden oplevede et økonomisk kollaps i 2008. Alligevel er de fleste langdistance flybilletter stadigvæk dyre. Det er specielt ved de store flyselskaber, at billetterne er dyre. Det er grundet forøgede personaleomkostninger og materialeomkostninger.

Flybilletter er vigtige i backpacking sammenhæng fordi de ofte udgøre den største post i budgettet. At finde den billigste flybillet kan give dig flere rejsedage, mere komfort og det kan faktisk være vigtigere end at finde den rigtige lokation, den rigtige backpacking taske eller den rigtige rejsearrangør.

Selvom flybilletter ikke pludseligt magisk falder i værdi, så er der mange måder hvorpå man kan undgå at være den, som betalte mest for flybilletterne i flyet.

Vær fleksibel med rejsedatoen

Der er stor forskel på hvor dyre flybilletter er. En af de væsentlige faktorer er rejsedatoen. Det kan variere om det er sidst på ugen, hvad tid på året det er eller om det er i nærheden af en højtid, som for eksempel nytårsaften, juleaften, 4 Juni eller lignende. Et europæisk eksempel er August måned, som er der industriferien ligger. Her er er det markant dyre at flyve end på andre tidspunkter af året.

Som hovedregel er det billigere at flyve i midten af ugen end i weekenderne. Hvis man flyver efter en stor ferieperiode, som industriferien eller efterårsferien, så er priserne også en smule billigere grundet færre mennesker rejser på disse tidspunkter.

Ydemere er tidlige morgener og sene aftenfly billigere grundet det faktum at, folk helst ikke vil flyve på disse tidspunkter. Det at være fleksibel kan virkelig spare en backpacker for mange penge! Hvis man ikke er fleksibel med sine datoer, finder man aldrig de billigste flyafgange.

2947990469_4735c50fa3_b

Vær fleksibel med destinationerne du vælger

Mange af de mest populære turistmål har ofte dyre flyafgange. I stedet for at tage til det åbenlyse – så udforsk! Gå efter de billigste destinationer.

Der findes en internetside, som hedder KAYAK. Her har de et “Explore redskab” (siden er på engelsk), som giver dig adgang til at skrive de lufthavne du rejse til, ind i søgemaskinen, og så finde søgemaskinen de billigste flybilletter. Genialt!

Hvis man her er fleksibel med hvor man vil hen (alt andet end hjem) er det en fantastisk måde at undersøge markedet på.

Lignende sider på engelsk er: Whichbudget.com og Skyscanner.com.

Brug de små lufthavne og de billige flyselskaber

Alle større byer har mindre lufthavne. Det er ofte de sekundære lufthavne til byen. Disse lufthavne bliver ofte brugt af lavprisflyselskaberne, da det er her de opnå de billigste landingssgebyrer. Et godt eksempel er Ryan Airs brug af Standsted Airport ved London.

Søg på nettet for at finde lufthavnene, da en liste her vil være for omfattende. Men andre eksempler er eksempelvis Long Beach, som er en lufthavn tæt ved Los Angeles. Den er billigere end LAX. Ryanair flyver i Holland til Eindhoven i stedet for Amsterdam lufthavn. Og i Kuala Lumper flyver Air Asia til en lufthavn langt væk fra den centrale lufthavn.

Vedrørende lavprisselskaber er der i USA ikke mange. I Europa er tendensen dog en helt anden. Her er der mange flere, og det presser priserne! Se bare på Norweigians nye lavprisruter til New York for 2200,- DKK!

I Sydøstasien, som er en ekstrem populær backpacker destination, har Air Asia sat en priskrig i gang, som virkelig har dumpet priserne. Man kan eksempelvis flyve fra Bangkok til Kuala Lumpur for 30 dollars! Faktisk er det sådan, at man i mange tilfælde kan blive tilbudt en no-fare billet. Det betyder man kun betaler skatten for flyrejsen!

Det er klart, at man ved disse budget flyselskaber ikke har samme luksus, men det er vel idéen med det hele – at spare penge!

Men husk, at selvom det kan være billigt at vælge alternative lufthavne, så er det vigtigt at undersøge hvad transporten koster til bymidten. Her kan man være uheldig, og det bliver hurtigt dyre end hvis man valgte en normal flybillet. Men generelt er det en tommelfingerregel, at det er billigere at vælge lavprisselskaberne, de alternative ruter og de alternative lufthavne som backpacker.

2567692977_f2d0a78453_b

Prøv alternative ruter

Normalt er direkte fly mere økonomisk udfordrende end flyruter hvor man skal mellemlande. Hvis man bruger alternative ruter kan man virkeligt spare mange penge. Prøv for eksempelvis www.momondo.dk og se hvorledes man let og hurtigt kan spare mange penge. Du vil dermed sandsynligvis mellemlande i et andet land, og bruge det pågældende land som terminal for at komme videre på rejsen. Det kan være lidt mere tidskrævende, men samtidig kan det bidrage med store besparelser.

Et andet trick til at spare penge er ved at bruge lørdags-tricket. Her bliver man ved transitdestinationen lørdag aften. Det vil næsten alle gerne undgå, og på den måde spare man penge.

Denne metode med alternative ruter kan spare mange penge, men kræver også en del planlægning og ikke mindst tid!

Find ud af hvad DU synes er en god pris

Dette råd stammer fra Nomadic matt. Når du vil finde billige flybilletter, så er det ikke en hemmelighed at priserne er meget dynamiske. Billetterne svinger i pris. Mange venter på den absolutte laveste pris og misser den i forsøget. Husk derfor at finde ud af hvad din pris er. Er det 1200 kr for en enkeltbillet til Thailand? Eller er det 4000 for at komme fra Cape Town til Brasília? Hvis ja, så tag prisen når den kommer!
På den måde undgår man at være ærgerlig over prisen man ikke opnåede efterfølgende. En side som Farecast kan hjælpe dig her til at forudse hvornår du skal købe billetten.

Ikke alle søgemaskiner er ens

Husk at søgemaskinerne på nettet er kommercielle. Mange af endda ejet af flyselskaberne. Et eksempel er store søgemaskiner som Expedia og Orbitz. Husk derfor at søge på mange forskellige online søgemaskiner for at finde den generelle pris. Derudover er det vigtigt at vide, at mange internationale lavprisselskaber slet ikke er listet i de store søgemaskiner, da de ikke gider betale booking kommission. De bedste søgemaskiner er de der ikke er tilknyttet flyselskaberne.

Eksempelvis viser Orbitz, Kayak og Expedia ikke Air Asia eller Ryan airs flyruter, selvom de ofte er de billigste.

Husk der ikke findes nogen perfekte søgemaskiner. Sammenlign derfor dine resultater!

Brug din studierabat

Mange backpackere er studerende og har dermed et studiekort. Det er derfor ekstremt vigtigt at bruge dit studiekort så meget som muligt – forudsat du har et. Og her er der virkelig mange penge at spare! Et eksempel er fleksible studiebilletter, mad i lufthavnene og meget mere.

Book dine flybilletter i god tid

Slutteligt er det værd at nævne, at man kan spare mange penge ved at booke sine flybilletter i god tid. Med usikkerheden i Mellemøsten og stigende oliepriser stiger flybilletterne støt. Flybilletter er generelt steget over 5 gange alene fra slutningen af 2012 til nu.

Et god er at bruge alle de remedier man har til rådighed. En computer og internet kan spare dig for mange penge i det lange løb. At sammenligne søgemaskinerne og være fleksibel vedr. rejsetid og sted kan virkelig hjælpe på denne store post i budgettet.

Og husk: Jo flere penge du spare på dine flybilletter, jo flere penge har du at backpacke for efterfølgende.

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.