Hvorfor tegne en rejseforsikring?

Denne artikel har sin relevans, om man planlægger at backpacke jorden i 18 mdr eller i to måneder. Om man kun har tænkt sig at være en smule ude af sin komfortzone eller om man tager den store pakke  med bungyjump, river rafting og meget mere. Under alle omstændigheder- så er forsikring vigtigt!

Folk tænker ofte kun på deres backpacking tasker, pakkelister eller på hvordan de billigst muligt finder flybilletter, men glemmer ofte en essentiel ting. Og det er forsikring. En brækket arm i USA kan koste op til 100.000 kroner og en blodsygdom i Kina med hjemtransport kan koste op mod en million danske kroner!

Mange backpackere vælger ikke at tegne en rejseforsikring, fordi man ofte tænker “at det sker da ikke for mig!”, og at det derfor er spild af penge. Selvom at det måske ikke er den sjoveste post på ens budget, så er det virkelig en af de vigtigste poster!

Udover trygheden ved en rejseforsikring, kommer vi hermed med nogle yderligere grunde til at tegne en rejseforsikring:

hajmand

Erstatning (uden egen skyld)

Når man tænker på hvad der er den største post på et rejsebudget, så er det ofte flybilletterne. Hvis ens transport af den ene eller anden grund bliver annulleret, forhindret e.l. så dækker langt de fleste rejseselskaber dette.

Er man i så uheldig en situation, at man bliver nød til at købe alternative transportbilletter, ja så kan ens udgift til rejseforsikringen meget hurtigt være tjent hjem tifold. Selv har jeg fået erstattet en busbillet i Argentina, som kostede 1000 kroner. Det er mange bække små.

Erstatningen kan også dække over eksempelvis dårligt vejr, sygdom under rejse og så videre – det kommer helt an på ens betingelser.

Mistet bagage og medikamenter

Mister man sin bagage er man virkelig i problemer. Ens backpacking rygsæk rummer hele ens liv når man er af sted, og der findes intet mere forfærdeligt end at miste den. Ofte vil en rejseforsikring dække over tabet, og hjælpe med penge til køb af tøj, midlertidig logi m.m. (OBS: kan være tilvalg ved enkelte forsikringsselskaber).

Ydemere kan mistet bagage bliver forværret, hvis man har brug for medikamenter. Er man uheldig kan man miste eller få sin medicin stjålet undervejs – og om man vil det eller ej kan Astma medicin være svært/dyrt at finde i en Amazonas. I sådanne situationer vil forsikringen dække eventuelle omkostninger.

Erstatning ved mistet pas og penge

Alle backpackers største mareridt er at have mistet ens pas. Hvis det sker, kan man være uheldig at skulle sidde i et bureaukratisk helvede – eller at der kan gå relativt lang tid førend man får passet igen. Mister man sin pung, pas eller kort vil dette ofte blive erstattet af forsikringsselskabet, så man kan fortsætte med det man kom for – nemlig at rejse!

Erstatning ved flyforsinkelse

Derudover så er der mange backpackere, som oplever forsinkelser ved deres fly. Det er specielt et problem når man rejser i mange europæiske lande, eller i mange lavprisselskaber. Her har alle bag holdet på Webackpack prøvet at opleve en forsinkelser på op til 3 timer eller mere.

Nogle gange betyder det ikke noget, hvis man har en lang layover, men andre gange kan det betyde man ikke når sit næste fly, tog eller bus. Her vil vi anbefale at kigge efter kompensation. Der findes flere danske startups som har gjort det godt, hvor man eksempelvis via Airhelp kan få kompensation aflyst fly og dermed spare en del penge på et no-cure-no-pay princip. Redaktionen har kun prøvet det i Europa, men det skulle efter sigende også hjælpe i hele verden.

Udbetaling af skader og juridisk støtte

Hvis alt går galt så kan man få brug for juridisk støtte af sin rejseforsikring. Dette er selvfølgelig worst case scenario! Der kan være mange grunde hertil, men det er vigtigt at være klar over da det i mange lande kan blive en bekostelig affære, hvis man ikke ligger inde med en forsikring.

Ydemere yder forsikringsselskaberne også dækning hvis man har været involveret i en episode eller ulykke, som har skadet eller berørt en tredje-mand. Dette kunne eksempelvis være hvis man kommer kørende på en scooter, som man køre ind i nogen eller noget material, så er en tredjepart bliver berørt. Her vil forsikringsselskabet dække eventuelle omkostninger.

passport

Erstatning af ens pas

Det er alle backpackers mareridt at få stjålet sine penge og pas. Eller bare at miste disse ting for den sags skyld. Udover at det kan være en ualmindelig tidskrævende ting at få igen, så kan det også blive en bekostelige affære. Og som om det danske pas ikke er dyrt nok i forvejen!

Langt de fleste rejseforsikringer vil dække med de nødvendige midler til at få et midlertidigt pas, så man problemfrit kan fortsætte sin backpacker tur. Og det kan hurtigt være mange timer man spare her!

Husk at hvis du vil dyrke adventure sport på din tur er en rejseforsikring uundværlig.
Har du nogle bud på hvorfor man skal vælge rejseforsikring?

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

1 comment

  1. A

    Det er en mega fed artikel – den har hjulpet mig en hel del og vil specielt sige, at det er vigtigt at få taget en fotokopi af sit pas når man rejser. Det har reddet mig mere end en gang på mine rejser.

Smid en kommentar