Outdoor tur i Danmark - person med rygsæk

Outdoor aktiviteter i Danmark – Vigtig viden inden din sheltertur

Outdoor sheltertur

Danmark har mange gode outdoor aktiviteter. Det kan være en gåtur i det fri, vinterbadning ved den lokale strand, eller en sheltertur i området. Man skal bestemt ikke undervurdere de mange forskellige outdoor aktiviteter, det handler blot om den rigtige viden og udstyr inden afgang.

Gode råd til outdoor shelterturen

Et godt udgangspunkt for en god sheltertur er at skabe kendskab til området du skal til. Bor du i nærheden har du måske allerede en idé om hvad området har af byde på, men hvis ikke så vil dette bestemt være en god start. En anden god ting er, at undersøge vind og vejr. Under turen bruger du alt din tid under åben himmel, så hvis vejret er i top, så bliver turen garanteret også.

En tjekliste til hvad du bør undersøge inden du tager på sheltertur:

 1. Drikkevand

  Er der drikkevand i nærheden. Hvis ikke, så sørg for at have godt med vand med. Både til at drikke og til madlavning.

 2. Bålplads/grill

  Er der en bålplads ved shelterpladsen? Og endnu bedre om der er en justerbar rist ved bålet.

 3. Toilet/komposttoilet

  Tag selv noget toiletpapir med, det kan også bruges til meget andet end toiletbesøg.

 4. Vind og vejr

  Hele oplevelsen bliver bare det bedre, hvis vejret er nogenlunde.

Et bål med store flammer tæt på skov.
Bålet bliver hurtigt samlingspunktet under din sheltertur. Her bruges der tid på madlavning og røverhistorier.

3 fede outdoor shelterpladser

Der findes utal at shelterpladser rundt i det danske land. Men hvor finder man de gode shelterpladser? Man har selvfølgelig forskellige præferencer i forhold til, hvad man ønsker, men ved disse 3 udvalgte steder er der både skøn natur, højt til loftet og bedst af alt, duften af frisk luft og bål.

 1. Egå Engsø Shelterplads
  – Ved Egå Engsø Shelterplads findes der et komposttoilet som du frit kan benytte dig af. Derudover er der i alt 5 shelters, som alle har udsigt ud over Engsø. Pladsen har også en naturlegeplads som kan bruges under turen. Klik dig videre til Egå Engsø shelterplads her.
 2. Shelter i Hørhaven
  – I Hørhaven finder du 3 shelters, en bålplads og et overdækket bord. Det er at finde i Højbjerg ude i bøjeskoven. De 3 shelters ligger tæt på vandet, så der er rig mulighed for at bade eller blot gå en tur.
 3. Lisbjerg Ny Skov Shelter
  Lisbjerg Ny Skov er en stor shelterplads med 5 shelters, 2 gode bålpladser og en komposttoilet. Nær shelterpladsen er der 2 gode vandreruter, som bestemt skal afprøves.

Nødvendigt shelter udstyr

Man kan ikke tage på sheltertur helt tomhændet, der skal noget udstyr til. Udstyr behøver ikke at skulle fylde meget eller være dyrt, det handler blot om at udvælge det mest nødvendige. Der skal både bruges udstyr til når du skal sove, men også under selve turen, så som til madlavning.

Læs mere om andres shelterture her eller kig på tjeklisten nedenunder.

 1. En rygsæk – En god og behagelig rygsæk er et must.
 2. Et godt liggeunderlag – Gerne et selvoppustelig liggeunderlag da det ikke fylder så meget, og er mere behageligt.
 3. En varm sovepose – En sovepose der er let og nem at benytte.
 4. Pandelampe – Når mørket sænker sig er det et must at have en pandelampe.

Du har nu et rigtig godt udgangspunkt til en vellykket sheltertur, nu handler det blot om at komme afsted. Du kan med fordel læse disse artikler som omhandler tips og tricks til shelterturen, 5 gode shelterpladser eller pakkeliste til shelterturen. Skriv rigtig gerne om en vellykket sheltertur i kommentaren nedenunder, man kan aldrig få nok af gode historier.

Mand med vandrerygsæk i en dansk bøjeskov

Smid en kommentar