Fem fantastiske strande i Rio de Janeiro

Du har sikkert hørt om de to største strande i Rio, Ipanema og Copacabana. Fantastiske strande hvor der er plads til alle. Hver weekend er der bogstavelig talt proppet med stegende, svedende brasilianere samt turister. Men er der andre strande lige i nærheden?
– Ja heldigvis! Her kommer fem af de bedste i Rio de Janeiro!

São Conrado

Denne vidunderlige strand ligger efter den berømte Ipanema strand, ja faktisk efter Rocinha[1]. São Conrado er en forholdsvis isoleret strand væk fra alle de tykke turister. Du har en betagende udsigt med Pedra da Gávea hvor størstedelen af hang gliding finder sted, hvor man herefter lander på stranden. Hvis du går med en lille surfer drøm eller allerede surfer/body-boarding, så er det her stedet! Kun en hurtigt bustur væk fra Copacabana/Ipanema!

sao_conrado

Barra da Tijuca

Dette enorme strandområde hoster hvert år mesterskaber i surfing, body-boarding m.fl. En total kystlinje på 27,3 km! Men området Barra da Tijuca er inddelt i lang række nabolag med hver sine strande. Strandene i Barra ligner meget hinanden, men det er en individuel mening. Jeg mener, at området Recreio dos Bandeirantes, næstsidste strand, er den bedste. Især for nybegyndere samt professionelle surfere. Her går stranden under navnet Recreio. Start din surf karriere her! Også en hurtigt bustur væk fra Copacabana/Ipanema!

barra-da-tijuca-

Fun Fact: Barra har Latinamerikas største shopping center med over 600 butikker. Centeret hedder Barra Shopping.

Leblon – Ipanema

Samme strand men opdelt af en udledningskanal fra byen af… Jep kloak! Leblon er det rigeste nabolag i Rio de Janeiro. Vi snakker altså upper class, så det batter – og det er med helikoptere bl.a. Men altså, efter Leblon kommer området Ipanema. Du har en forbløffende udsigt over Vidigal[2] samt Dois Irmãos! Efter min mening, bedste nærtliggende strand. Desværre er det til tider proppet med mennesker.

Praia_de_Ipanema

Copacabana – Leme

Efter Ipanema har vi den verdensberømte Copacabana. Stranden ligger relativt centralt for alt, med metro, bus eller cykel, så er det lige ved siden af. Egentligt fuldstændig identisk med Ipanema – men udsigten er anderledes med bjerget Pão de Açucar. For enden af stranden har vi området Leme samt en lille favela. Leme er en lille del af Copacabana stranden, som er et stille og roligt område.

Copacabana

Fun Fact: Fra starten af Copacabana til slut Leblon findes der en lang række posttårne. Copacabana har 1-6, Ipanema 7-10 og Leblon 11-12. Hver opmærksom på disse posttårne da det er en måde af kategorisere området. F.eks. har du tårn 6 som er surf område med massere af sportsentusiaster. Tårn 12 er stille og roligt familie område spædbørn og samt lidt ældre børn og mellem post 8-9 er det homoseksuelle område. Du har altså rigtig mange forskellige områder. Jeg anbefaler området efter tårn 9, hvor du næsten kun finder unge glade mennesker!

Praia Vermelha

En meget lille lukket strand, som ligger mellem Leme og Pão de Açucar. Meget stille og rolig strand med kanon udsigt til Pão de Açucar. Stranden ligger i nabolaget Urca, ret centralt, som giver dig bl.a. for at bestige bjerget Urca, ganske gratis!

Vermelha


[1] Brasiliens største slumkvarter

[2] Slumkvarter

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

Smid en kommentar