Hele Latinamerika er relativt billigt kontra resten af verden, men lige Brasilien skiller sig ud en anelse. Alting er lidt dyrere end f.eks. nabolandene Argentina, Paraguay, Bolivia, Peru, ja faktisk alle! Men det hænger også sammen Brasiliens økonomiske udvikling– Men dyrt? Det vil jeg lade op til dig at beslutte! Jeg er sikker på, at jeg taler for alle backpackere, når jeg siger dette: Alle ønsker at sine penge, skal kunne række i så lang tid som muligt. Dvs. dine basale rejseomkostninger skal være dækket!

Jeg giver et skud på prisen rundt omkring i Brasilien med overnatninger, mad, og transport.

Forskel på nord og syd

Lad os for styr på en ting først. Den sydlige samt sydøstlige del af Brasilien er allerdyrest. Det er de rigeste stater i Brasilien. Dyrest har vi staterne Rio de Janeiro samt São Paulo, efterfulgt af Paraná samt Santa Catarina. Billigere bliver det jo længere nordøst, vi drager på f.eks. i Bahia. Når du rejser her, kan du ca. sammenligne priserne med Peru, Bolivia m.fl.

Brug for en lille oversigt for prisen for backpacking? – Så tjek denne artikel ud – https://webackpack.dk/hvad-koster-det-at-backpacke/

Overnatninger

Så længe du hopper checker ind på et 10-værelse på et hostel, så kan det ikke gå helt galt! Nogle gange kan du være heldige at værelserne er endnu større! Priserne svinger meget, især med VM lige om hjørnet. Vil du spare mest muligt så altid gå for centrum – men hver på vagt hvor! Nogle steder kan være komplicerede efter mørkets frembrud. Alle byer har et nabolag kaldet centro, som er midtbyen, tit gammel del af byen uden topmoderne arkitektur bygninger. Typisk få et værelse for små 75 DKK pr. dag. Weekenderne er altid dyrere, typisk 25-50 pct. ekstra. Denne pris er kun vejledende og gælder for den sydøstlige del af Brasilien.

Ankommer du til mindre byer, som ikke er så turistorienteret, kan du vælge at finde et pousada. Et hjemmeligt hostel kun med privat værelser. Disse pousada’er er super populære blandt brasilianere, og desværre en anelse dyrere. De varierer alt fra 100 – 200 DKK pr. person.

Brasilianer tip: Tjek denne hjemmeside ud – http://www.hotelurbano.com/ – ganske vidst på portugisisk, men med lidt Google Translate kan du sikkert godt klare dig! Super gode tilbud samt oversigter over hotel, hostel og pousada’er.

Mad

Om du vælger at lave mad i hotellets køkken eller gå ud og spise lokalt, så er det knald hamrende billigt! Typisk er morgenmaden 9/10 gange altid inkluderet, så glem den i prisen! Du kan spise dig mæt for ca. 30 DKK pr. gang. Her er det bastante måltider med bød, ris, bønner samt salat. Altså lokal retter.

I alle byer har man mindst én restaurant comida-por-kilo, hvor du betaler for hvor meget du spiser. Typisk er den en lukket pris på salat og ris/bønner f.eks. på 12 DKK. Resten betaler du så f.eks. 10-15 DKK pr. 100 g.

self service

Frugt er super billigt samt bedre! – så ingen undskyldning for seks stykker frugt pr. dag!

Transport

Brasilien er et kæmpe land, desværre er infrastrukturen ikke den bedste i verden. Skal du videre til næste spændende by, så ta’ bussen. Det er relativt billigt. F.eks. en tur fra São Paulo til Rio de Janeiro på små 430 km. koster 170 DKK. Det er billigt!

For den helt store transport guide tjek denne artikel om transport i Brasilien https://webackpack.dk/billige-transportmidler-i-brasilien/

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

2 comments

 1. S

  Hej. Har læst om dine gode råd mht at rejse til Brasilien. Vil du anbefale at bestille hotel, rejsen og oplevelserne gennem et rejsebureau? Eller er det bedre bare at købe flybilletter og så købe det når man kommer til landet? 🙂
  Venlig hilsen
  Sabrina.

 2. K

  Hej Sabrina!
  Det kommer an på hvilken type rejse du foretrækker. Jeg selv er en mere spontan type, som bestiller hostels til max én uge frem! Skal du udelukkende på ferie eller er det backpacker-rejse?

  – Som regel kan det gøre meget billigere, hvis du gør alt selv. Du vælger selv hvor meget arbejde, der ligges i research/google etc.

  Men som udgangspunkt er det altid en god idé at have et sted booket for et par dage, inden man lander i landet. 🙂

Smid en kommentar