Sikkerhedstips til backpacking i Vietnam

Vietnam er, ligesom de fleste lande i Sydøst Asien, et relativt sikkert land at rejse i. Der er dog et par forholdsregler du bør tage, før du tager rygsækken på, og begiver dig afsted!

Generelle tips

Tyveri er et stigende problem, specielt i Ho Chi Minh City, hvor .bl.a. motorcykel kørere hapser taske, kameraer, mobiltelefoner eller lignende i forbifarten.

Det bedste tip er, ganske simpelt, at være opmærksom og derved undgå at være et let bytte. Ofte er det små børn eller gamle damer, som lokker dig i første del af fælden. Så bliver du distraheret af førnævnte, eller bare generelt af lokale, så hav en ekstra hånd på dine ejendele. Det kan være en god ide at have din taske foran på kroppen, og hav gerne en eller flere af stropperne på. Lad derudover alle værdigenstande (ure, dyre solbriller, smykker osv) blive på dit hostel. Selv billige smykker kan tiltrække opmærksomhed, så det er ikke her du skal svinge din falske guldkæde.

Lås altid dine ting inde i en safetybox,  hvis der er mulighed for det. Vi oplevede flere gange på vores hostel i Vietnam, at ubudne gæster og forbipasserende let fik adgang til værelserne, selvom de var låst.

At tage en cykeltaxa i aften- og nattetimerne er ikke anbefalingsværdigt – specielt ikke i HCMC.

Et andet sted der er problemer med tyveri i Vietnam, er i togene. Specielt togene nord for Hanoi til Lao Cai er et problem for rejsende. Husk at al din bagage skal være låst, og også låst sikkert fast til noget (køb eventuel en ”lang sikkerhedslås” til at fastgøre tasken), så tyve hverken kan løbe med dem eller rode i dem, mens du sover. Lad helst bagage være gemt lidt væk (dog ikke ude af syne for dig) eller fæstnet til kroppen på den ene eller anden måde.

Ydermere, bør du lade være med at tage imod drikkevare og mad fra mennesker du ikke kender, da vi har læst om episoder, hvor mennesker – selv lokale – er blevet bedøvet og røvet på den måde.

Hav også i baghovedet, at stortset alle over 35 har erindringer fra krigen. Særligt ældre kan have et vist syn på vesterlændinge, så smil og vær høflig, selvom du ikke får helt den samme attitude den anden vej.

Falske taxaer

Når i rejser rundt i storbyerne i Vietnam, så pas hvilke taxaer du tager! Undertegnede prøvede det selv på egen krop, da vi satte os ind en tilsyneladende normal taxa, som kørte med at taxameter på stoffer. Husk derfor at se efter, om taxaen har et taxameter, hvor ledningen går mod forrude, om taxaen har synlige gebyrer fremme og om taxachaufførens billede og ID kort er frit synligt. Disse taxaer holder ofte linet op ude foran museer, og andre turist attraktioner.

Af pålidelige selvskaber kan nævnes Vinasun og Mailin Group.

_DSC1788

 

Med disse meget få, og meget simple forholdsregler, så er Vietnam et fantastisk land at rejse i!

Så god fornøjelse.

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

Smid en kommentar