Om We Backpack

Lars_2

Hej! Mit navn er Lars og det er mig – med hjælp fra venner – der driver Webackpack.dk.

Da jeg i 2012 planlagde den obligatoriske post-gymnasiale udlandsrejse, søgte min gode kammerat Kristian og jeg nettet tynd for informationer. Vi fandt brugbart materiale til turen, men også meget ligegyldigt og irrelevant info. At samle det hele på én uafhængig dansk backpacking side blev vores mål – og dermed var grundstenen til Webackpack.dk lagt.

Kristian og jeg tog på en regulær jordomrejse i 2012 med Jysk Rejsebureau. Det var grænseoverskridende og fuldstændig eventyrligt at søge væk fra verdens mest sikre osteklokke – Danmark! Én udlandsrejse blev til flere, og jeg har på nuværende tidspunkt rejst i 34 lande i 6 af verdens 7 kontinenter.

 

En kammerats død ændrede alt

Min inspiration kom fra min far. Han var ung i 70’erne, og jeg talte ofte med min far om fremtiden og drømme. Ét af de tilbagevendende temaer i det røde murstens parcelhus i Herning var, at min far gerne ville have rejst meget mere da han var yngre, men mulighederne var markant anderledes dengang. (Der var virkelig en grund til, at man klappede når flyet landede i start 70’erne :-)!)

Omkring samme periode i min gymnasietid mistede jeg en god efterskoleven i et tragisk trafikuheld. Han blev 18 år. Om man kan kalde det et “Carpe Diem” øjeblik eller ej – så ændrede det noget ved min tankegang. Jeg gik fra at drømme om at blive aktieanalytiker til at drømme om at udforske verden!

Men hvad skal man pakke med på en backpacking tur i flere måneder?  Er det sikkert at backpacke i verden? Kan man virkelig backpacke på nærmest intet budget?  Det var nogle af de spørgsmål jeg stod med inden jeg tog af sted første gang.

Jeg har aldrig fortrudt at vi tog afsted. Jeg har ikke fortrudt at sætte karriere-ræset på pause for en stund – for det at rejse er livets skole. Fra oplevelsen af et kultur-chok af dimensioner i hektiske Indien (fik næsten ikke visum), til at roadtrippe Highway 1 ved USA’s vestkyst eller postkort idylliske New Zealand, samt alle de forskellige mennesker jeg mødte over hele Sydøstasien (Bangkok er mit “asiatiske hjem”).

Verden er ikke så farlig som mange medier vil bilde os ind. På trods af få midler var smil og sambarytmer hos de lokale i verdens afsidesliggende kroge aldrig langt væk. Disse oplevelser har bidraget til mit perspektiv – og jeg håber det at backpacke vil gøre det samme for dig!

 

Rejseri er lig fællesskab

We backpack er et fællesskab. Kasper, bosiddende i Rio de Janiero siden 2013, er vores faste sydamerikanske skribent. Derudover har Marie og Nicklas bidraget til siden. Løbende vil andre backpack gæsteskribenter også bidrage med artikler (som eksempelvis Olivers fremragende artikel om ungt billeje i USA).

Med hjemmesiden håber vi at give dig inspiration. Vi tror på fællesskab, og på at vi skal hjælpe hinanden. Vi håber, at folk også vil bidrage til We backpack – i kommentarsporet og på rejseforum – så vi alle sammen kan få mest ud af vores rejser ude i den store verden! Vi stopper hvert fald ikke med at rejse foreløbelig. Og som en sidste note, så har jeg i jagten på at hjælpe flere med ud og rejse stiftet shoppene backpackerlife.dk samt Outstore.dk. Tjek dem ud hvis du er på jagt efter noget gear.

Tak fordi du kigger forbi! 🙂

Har du spørgsmål el. konstruktiv kritik? Så skriv til os her.

The world

Selv om jeg gerne vil tage alt æren for siden – så har venner bidraget 🙂 Her et sum-up billede af 2 års backpacking.

Krediteringer:

Logo af Nicklas Lassen

Webdesign af Kjaersyl Media

Korrektur læst af Mikkel Jacobsen.

 

Smid en kommentar