6 Fantastiske backpacking & dykkerdestinationer!

Dette er en ny dykkersektion, som jeg har ønsket at lave længe her på We Backpack. Jeg har længe dykket mens jeg har backpacket, og min baggrund for at skrive de her artikler er, at jeg har dykket i både Asien, Europa og Sydamerika, samt jeg har boet på Gili Islands i Indonesien, hvor jeg har arbejdet som PADI Divemaster i 2014.

Jeg vil her komme med en liste over de backpacking destinationer, som er bedst hvis du vil lære at dykke – eller bare fundive (dykke for sjovt).Nogle af destinationerne er mere velkendte end andre – men fælles for dem alle er, at de er fantastiske destinationer i sig selv – og at dykningen her både er farverig, samt dykkerbutikkerne er velrenommerede.

Her kommer 6 backpacking dykkerdestinationer, som er både fantastiske over land – men så sandelig også under havoverfladen!

Scuba-divers-782083

Gili Trawangan, Gili Islands, Indonesia

Forestil dig azurblåt hav, fantastiske strande, fester, rolige øer i nærheden, Bali indenfor 2 timers sejlads, billig dykning og glade og smukke mennesker. Dette opsummerer meget min sidste bopæl inden jeg ramte Aarhus.

Øen er et paradis og under havoverfladen er det ligeså! Vandet er varmt og sigtbarheden er ikke andet end spektakulært det meste af året. Gili Trawangan ligger ud for den store ø Lombok og her finder du mere end 3500 marinedyr. Du har mulighed for at se hajer, skildpadder, søheste, hundredvis af nudies og farverigt koralrev.

Øen har mange diveshops, så når du ankommer sammen med andre backpackere, så er der stor konkurrence om jeres penge. Dette giver en markant lavere pris for jer. Fundiving på Gili er blandt klodens billigste. Øen er også fantastisk til at snorkle på. Min anbefaling er at snorkle ud fra norddelen af øen ved “Halik” eller ud fra Gili Meno ved “Turtle Island”. Gili Meno er en naboø i decideret svømmeafstand fra Gili Trangawan – men lad vær’ med at prøv at svømme derover. Gili øerne er kendt for at have nogle af Indonesiens stærkste strømme!

Du kan dykke året rundt – dog er regnsæsonen fra November til April. Når det er sagt, så er det muligt at dykke i begyndelsen af regnsæsonen. Det giver lidt færre gæster på øen, så du har de forskellige divesites mere for dig selv.

Byron Bay, New South Wales, Australia

Byron Bay er et godt alternativ til the Great Barrier Reef, som er et af verdens mest kendte dykkersteder. Et must er at prøve dykkerstedet Julian Rocks, som er 2,5 kilometer ud fra kysten ved Byron Bay. Det minder mest om et mini Galapagos, og det lidt mere kølige vand tiltrækker rokker og hajer!

Bonus er, at Byron Bay er en fantastisk surferdestination i sig selv. Her kommer mange hippier og der er generelt en afslappet stemning med hængekøjer, strandfester og meget mere.

Bedste tid at dykke på er om sommeren hvor der kan komme djævlerokker! Fra Maj til September er der mulighed for at se pukkelhvaler. Intet mindre end en fantastisk oplevelse, hvis man er så heldig at se dem (jeg har den til gode under vand endnu.)

Koh Tao, Thailand

Det er svært at komme udenom Koh Tao. Øen Koh Tao ligger i Thailandsbugten og det er en umådelige populær ø. Du tænker nok Full Moon Party når du tænker på Koh Phangan og på dykning når du tænker på Koh Tao.
Dog er øen stadigvæk en af mine personlige favoritter, og en ø jeg har besøgt over 7 gange. Dykningen her er udemærket, men har desværre en tendens til at være lidt for besøgt. På Koh Tao bliver der uddannet rigtig mange nye dykkere. Faktisk ligger øen nr. 2 efter Cairnes i Australien på verdenslisten over de steder, hvor der bliver uddannet flest dykkere. Men man siger jo også, at man aldrig skal gå væk fra en vinder.

Når det er sagt, så er dykningen her blandt verdens billigste. Dykkersteder er der mange af og de etablerede dykkerbutikker (35+ på øen) er meget profesionelle. Vælger du Koh Tao så snyd ikke dig selv for den 40-minutter lange bådtur til divesitet Chumphon Pinnacle. Her kan du se større marinefisk og jeg så min første hvalhaj her!

Du kan dykke året rundt på øen. Juli til September har den bedste sigtbarhed og nogle dykkerbutikker lukker fra November til December pga. regn.

Diving-Gili-Air

Honorable mentions

Jeg vil slutte min liste af med en kort beskrivelse af nogle fantastiske dykkerdestinationer. Dog er nogle lidt mere tilegnet avanced divers – men gør dig stadig en tjeneste og Google destinationerne. Jeg lover dig du ikke bliver skuffet!

Dahab, Red Sea, Egypt

Dahab i det Røde hav er kendt for sit koralrev nærmest du har tilgang til nærmest direkte fra stranden. Her kan du også dykke det famøse Blue Hole hvis du er avanceret dykker. Det er også her der er sat mange dybderekorder.

Dahab føles mindre kaotisk end Sharm El-Sheik og der er stadig etablerede dykkerbutikker. Sigtbarheden er fantastiske 30 meter året rundt.

Utila, Bay Islands, Honduras

Ligesom Gili er Utila en fantastisk backpacking destionation. Her strømmer backpackere til fra hele verden, og du vil helt sikkert få en masse nye venner på den sociale ø. Øen ligger på den sydlige del af Mesoamerican Barrier Reef system.

Dykningen her er muligvis den bedste value-for-money sammen med Gili Islands. Du kan muligvis opleve endnu flere farver ved naboen Roatan, men prisen er højere.

Sigtbarheden og dykningen er bedst mellem marts til april og fra september til december kan du være så heldig at se hvalhajer!

Santa Cruz, Galapagos Islands, Ecuador

Du kommer ikke udenom Galapagos øerne i Ecuador. Ubeskrivelig dykning – og enhver dykkers våde drøm! Det er dyrt at tage hertil, men det er så sandelig det værd!
Galapagos ligger i bæltet omkring tre havstrømme og det har betydning. Du dykker her ikke for revene, men mere for dyrerne. Du kan se skoler af hammerhajer, rokker, ENORME skildpadder, søløver og jeg skal komme efter dig! (Har du planer om at tage til Galapagos og vil gerne feste lidt inden, kan jeg varmt anbefale surferbyen Monta Nita, hvor jeg var en uges penge.)

Dykningen her kan være avanceret og det er bedst at have sit Advanced Diving Course. Hvis du vil dykker med skoler af hammerhajer skal du have 100+ dyk. Der kan være stærke strømme, men det giver også mulighed for fantastiske drift drives.

Du oplever de bedste vejrforhold fra januar til maj. Se eventuel om du kan booke en last-minute færge til øerne for at spare store summer 🙂

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

Smid en kommentar