Top10: Spændende og gratis oplevelser i Bangkok

Bangkok er et virvar af tilbud, og en forunderlig størrelse! Som backpacker er man ofte på et stramt budget, men man har fordelen af at have mere tid end den gennemsnitlige turist. Med disse to ting i tanke, har jeg sammensat en liste af gratis ting at foretage sig i Bangkok, som rent faktisk er noget værd.

Erawan Shrine

Erawan Shrine huser den fireansigtede buddha statue Phra Phrom, Erawan Shine er et helligt sted i byen og et godt sted at starte sin dag. Det er lokaliseret i hjertet af Ratchaprasong. Omkring statuen er der hoteller, købssteder og meget mere. Dagligt er der thailandske musikanter og dansere der performer uden for statuen. Derudover er der dagligt store horder af mennesker, som efterlader blomster og små figurer af træ.

Markeder

Bangkok huser Sydøstasiens største marked. Her er det muligt at købe ALT hvad man kan forestille sig. Og markedet er grobund for masser af andre aktiviteter. Men udover det store marked, så findes der mange mindre markeder i Thailand. Her kan man eksempelvis se noget undergrund Muay Thai. Er man ude efter fulde lokale, turister og måske truede dyrearter kan man tage til Chatuchak marked.

Af de mere interessante og utradtionelle markeder kan nævnes Wat Mahatat Amulet marked, som er dedikeret til  ju-ju,

Khaosan Road

Billede af: Brandon Fick

En af de mest populære backpacker gader i hele Sydøstasien er Khaosan Road.  Her er det muligt at købe alt muligt rejseudstyr og falsk mærkevaretøj. Derudover huser gaden en stor mængde barer. Gaden er fyldt med gadesælger, som byder på alt fra små insekter, taxature og pingpong shows.

Templer

I hele Asien er der mange templer. Hvorom de fleste verdenskendte koster penge, så er det stadigvæk muligt at opleve gratis karma i Bangkok. Oplev templerne langs Chao Phraya. Mange af templerne ligger tæt på hinanden, men man kan også blive transporteret rundt for få kroner. Det mest populære tempel er Wat Arun og the Dawn Temple. Hvis man tager hen til Wap Po kan man for et minde beløb få en karma massage af en munk. Wat Po er også hjemsted for den verdenskendte Liggende Buddha.

Penis helligdom

Bag Nai Lert Park Hotel kan man finde penis helligdomme i Thailand. Det er fra dengang Thailand var et ståsted for Indiens tantra kultur. Her er der kulturelle beviser i alle størrelser og afskygninger. Et sjovt afbræk i en ligeså skør hovedstad.

Sex distrikter

Bangkok er kendt som et løssluppen sex paradis. Om man er til mænd, kvinder eller mand-kvinde. Om man er der som turist eller for at købe, så er det et visit værd. Det er bestemt noget, som man ikke finder alle steder i verden. Man skal tage det kendte Skytrain og stå af ved Sala Daeng og gå hen til Patpong and Silom districts, hvor man virkelig får megen opmærksomhed som dansk backpacker. Bare det at gå rundt i områderne – som er inddelt til mænd og drenge – bliver man rundtosset af. Området er fyldt med sex butikker, barer og vinduer med dansende mennesker.

Sukhumvit

Bangkoks Skytrain er en stor del af det indre bybillede. Hvis man står af ved Sukhumvit kan man få mange gratis oplevelser. Hvis soi (gade) der splitter den store vej – en af byens største og længste – gemmer forskellige ting at opleve. Eksempelvis kan man finde mange af byens bedste hoteller langs Sukhumvit. Der findes for eksempel Soi 3, som også er kendt som Det Lille Arabien. Hotellet er fyldt med mellemøstlige butikker og restauranter.

Museum der sætter ting i perspektiv

Det er alment kendt, at de thailandske fængsler ikke er for sjov. Men man kan her få et unikt indblik i fængselskulturen. Dette er (på engelsk) ved Bangkok Corrections Museum. Her er der fyldt med voks figurer som er i virkelige størrelser. Disse figurer viser den tortur fangerne undgik. Fængslet blev kendt som Bangkok Hilton. I et af rummene i Cell Block 9 blev en fange puttet i en sæk og så banket af elefanter der sparkede.

Husk at ringe for at spørge om åbningstider. Ofte er dette museum kun åbent efter aftale.

Chinatown

Hvis man er til østens mystik er det muligt at finde i Chinatown. Om man er på jagt efter Sydøstasiatisk opium kan man finde det her (som forresten er vanvittigt ulovligt og meget afhængighedsskabende). Eller bordeller. Chinatown i Bangkok er endnu ikke for turistet, så det er ret svært at begå sig på engelsk. Her er det muligt at finde alt lige fra guldbutikker, tyvekoster og meget mere. Chinatown ligger tæt på Hualamphong, som er byens største togstation. Derfor er det en god idé at planlægge at se begge ting på en gang.

Phra Artit Road

Phra Artit Road er lokaliseret tæt på Khaosan Road. Det er et mere cool område, som indbyder til afslapning og rolige cafe besøg. Et lækkert afbræk i så hektisk en storby. Her er det muligt at slappe af og ligge sin backpack rygsæk fra sig. Man kan gå på nettet på de fleste caféer og komme i kontakt med Danmark igen. Og her kan man opdatere sin Facebook og vennerne derhjemme om Bangkoks virvar – om man oplever det gratis eller ej.

Har du selv andre billige alternativer til hvad man kan opleve i Bangkok? Så skriv dem herunder!

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

1 comment

  1. L

    Super guide til gratis ting at lave i Bangkok. Går straks igang.

Smid en kommentar