I Sydøsasien fører alle veje til Bangkok. Og, for de fleste backpackere, betyder Bangkok Khao San Road. Khao San er første stop på den traditionelle Backpackerrute gennem Thailand, Laos, Vietnam og Cambodja. Du kunne f.eks. følge ruten til Chiang Mai, videre langs floden Luang Prabang, krydse bjergene til Vietnam, snuse til Cambodja, og slutteligt taget tilbage til Bangkok, og selvfølgelig ramme alle de store turist attraktioner på vejen. Alternativ kunne du følge sporet sydpå til Krabi eller Ko Phi Phi, gå amok til Full Moon Party på Kho Phangan og tage ud og dykke på Ko Tao. Måske vil du endda ende i Malaysia. Måske ikke.

Men hvorfor holde sig til de store attraktioner? Selvfølgelig er steder som Angkor Wat og Luang Prabang berømte af en grund, men unikke og uforglemmelige oplevelser venter hvis du tager initiativet til at opleve lidt andre ting end de fleste backpackere.

Her er nogle forslag til dem der gerne vil rejse lidt mere utraditionelt:

33

Mekong Delta på cykel 

Mange turarrangører kan byde på cykling omkring Mekong Deltaet i Vietnam. Det er en mere oplevelsesrig måde at se området på, end de traditionelle bus/båd pakketure. Cykelturen tager dig “off-road” og stiller dig mere ansigt til ansigt med Deltaet. Du føler dig ikke som en turist på samme måde som når du bliver trukket fra attraktion til attraktion, og føler dig mere som en rejsende. Du behøves ikke være en erfaren cyklist, da arrangørerne lave ruter, hvor alle kan følge med. Er du derimod erfaren, hvorfor så ikke tage af sted på egen hånd? Du kan selv bestemme tempo, rute og stop undervejs.

Besøg en nationalpark i Vietnam

De fleste der rejser til Vietnam besøger typisk Halong Bay, Sapa og Mekong Deltaet. Men Vietnam har en bred vifte af nationalparker, det giver rejsende mulighed for at se kernen af Vietnam – den naturlige skønhed! De fleste parker er ubesøgte af turister, der typisk vil søge mod de mere populære områder. Desuden er der langt større chance for at få et glimt af den sjældne gibbon i de mere eller mindre uberørte nationalparker. Det er et ubegribelig smukt scenarie du ikke vil gå glip af.

333

Oplev Lopburi i Thailand

Rejsende der søger historiske ruiner i Thailand har det med at fokusere på to steder: Ayutthaya og Sukkothai. Selvom Lopburi ikke kan sidestilles med førnævnte, er der stadig nogle fantastiske templer, der gør det værd at ligge vejen forbi. De fleste besøgende kommer på endagstur fra Bangkok, men dem der bliver længere har mulighed for at opleve en typisk lille Thai by. Nyd det skønne aften marked nær stationen, se skolebørnene socialisere i byens indkøbscenter, og tag en tur gennem området for at få et glimt af det Thailandske landliv. Men vær opmærksom på den flok af hyperaktiv aber der hærger i byen. De er kendt for at hugge ting ud af dine hænder!

Køl af i Kep

Denne fransk koloniserede by i Cambodja, er et dejligt alternativ til Sihanoukville, der må sige at være Cambodjas hovedstad når det kommer til at feste. Kep’s strande er mindst lige så fantastiske, men her er ikke lige så mange mennesker. Du kan f.eks. tage en lille omvej når du kommer til Kampot, og lægge vejen forbi Kep i stedet for at tage direkte til Sihanoukville. Kep er en stille by der ikke ser mange turister, og er generelt mere “Combodiansk” end Sihanoukville.

SONY DSC

Nordøst Thailand

Dette område består hovedsageligt af rismarker og støvede byer. Den fattigste del af Thailand, er også den mindst besøgte. Meget få snakker engelsk i området, og der er meget få store attraktioner. Trods dette har området en vis charme og giver dig et unikt indblik i det Thailandske liv på landet. Der er ikke så mange turistservicer og du finder ikke ret mange fornemme hoteller. Men du få den Thailandske kultur og de lokale Thailandske priser, på et niveau du ikke finder ret mange andre steder. Du oplever Thailand i dets reneste form. Så for dem der søger det virkelige Thailand – Tag mod Nordøst!

Tilfældige Thailandske øer

Ko Phi Phi, Samui, Phuket, Ko Chang, Ko Tao. Du kender navnene. Det er alle fantastiske øer – men de er også nogle af de travleste i Thailand. Uforstyrret strandliv er svært at finde her. Måske støder du på det, men der går som regel ikke mange minutter før de næste turister følger trop. Hvis du virkelig vil have fred og ro skal du gå på jagt efter en en helt tilfældig ø. Thailand har hundredvis af øer. Selvfølgelig vil de fleste have en eller anden grad af turisme, men finder du en der ikke er i guidebøgerne, der måske tilmed er besværlig at komme til – ja så har du fundet dit paradis! Ko Chang har en læng række øer omkring sig. De fleste er privatejede, eller bruges til dykkerture, men der er endog stadig mange øer at besøge. Øer de fleste aldrig har hørt om. Det rene bounty paradis er derude, det kræver bare lidt research at finde. Men det er hvad hele “off-road” konceptet handler om. Et par gode forslag kan være: Ko Jum, Ko Ravi, Ko Maak og Ko Taratao.

33333

Det sydlige Laos

Mange backpackere skynder sig gennem Laos, og rammer kun de store attraktioner på vejen til Vietnam, for derefter at vende snuden tilbage mod Thailand. For at generalisere lidt ser de (fleste) Vang Vieng, Vientiane, Luang Prabang – hvilket er de mest populære attraktioner. Der er ikke meget at lave i Laos, og turen er ret barsk, så mange springer over den spændende del, nemlig syden. Laos er et land med vild og knudret natur, og den er endnu vildere i syden. Forspild ikke chancen for at opleve dette område, særligt det fantastiske Si Phan Don – et stor floddelta med over 4000 øer. Hvem ved, måske er du så heldig at få øje på den lyserøde delfin, før den uddør!

Glem Bali og Gili øerne

Rigtig mange backpackere tager forbi Indonesien og besøger Bali, før de tager videre til Gili øerne. Men Indonesien er meget mere end Kuta Beach. Tag ud til øerne Lombok og Flores for at undgå de store menneskemængder i Indonesien. Saluwesi og Sumatri er heller ikke en del af den klassiske Java-Bali turistrute, som de fleste turister følger. (Du skal være opmærksom på du kun har 30 dage i Indonesien på et turistvisum). Ikke desto mindre er der, selv på Bali, mange måder hvorpå du kan rejse lidt mere off-road. Tag mod Nord eller Nordøst, og du undgår menneskemængden. Så snart du forlader Kuta Beach og Ubud, er der stort set ingen turister at finde.

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

Smid en kommentar