Hvad koster det at backpacke?

Dette er generelt det spørgsmål, som der oftest bliver adresseret på diverse rejseforums: “Hvor meget koster det at backpacke? ”. Alt er jo relativt, men med det sagt, vil den her artikel forsøge at give et forenklet og konkret billede af, hvor mange penge man skal forvente at bruge som backpacker.

Artiklen er inspireret af den glimrende rejseside www.travelindependent.info, som helt sikkert er anbefalingsværdig!

Estimat på prisen

Generelt er den mest brugte valuta den amerikanske USD$. Næsten 70 lande har deres valuta tilknyttet den amerikanske møntfod på den ene eller anden måde. For at finde de mest præcise kurser brug da denne side.

Det gennemsnitlige estimat på rejseomkostning inkluderer alt det gennemsnitlige såsom mad, transport, logi, de vigtigste udflugter m.m.

  • Asien

Generelt – Thailand, Filippinerne, Malaysia, Kina $30-50 pr. dag, (billig) – (Indien, Nepal, Sri Lanka, Indonesien, Indokina) US$25-40,

Dyre- Hong Kong, Østkhina, Syd-Korea, Singapore $40-70 pr. dag

Meget dyre – Japan $50-100 pr. dag (inkl. togkort)

  • Australien      og New Zealand

US$50-80 pr. dag (NZ er lidt billigere)

  • Amerika

Generelt i Centralamerika – Billigt – Guatemala, Nicaragua og Honduras US$30-50 pr. dag,

Dyrere – México (dyr transport), Belize (dyrest generelt) og Costa Rica US$35-55 pr. dag

Generelt i Sydamerika – Billigt – Bolivia, Ecuador US$30-40 pr. dag,

Dyrere – Brasilien (dyrest), Peru, Argentina, Columbia, Venezuela US$35-50 pr. dag,

Nordamerika (svær at generalisere) US$50-70 pr. dag

Caribien US$50-100 pr. dag (uden at hoppe fra ø til ø – det varierer kraftigt)

  • Europa

Det vestlige europa (her er hovedstader dyrest og transporten er dyrt) US$50-80 pr. dag. Østeuropa er dog noget billigere – her ligger prisen på US$40-60 pr. dag.

  • Afrika

Vestafrika (omkostninger varierer kraftigt mellem fx Ghana (meget billig), og CFA (gl. franske lande) US$30-60 pr. dag,

Generelt om Østafrika – Kenya, Tanzania og Uganda US$25-40 pr. dag (eksklusiv udflugter og safari – medregn US$100-200 pr. dag for safari),

Billig – Malawi, Mozambique (nordlige områder er dyrere), Zimbabwe US$25-40 pr. dag,

Generelt om det sydlige Afrika – Syd Afrika og Namibia US$25-50 pr. dag (uden safari m.m.)

  • Mellemøsten

US$30-50 (Israel US$50-80, Iran US$35), Golfstaterne US$50-100

Et godt tip er altid er regne med at bruge flere penge end man forventer at bruge. Generelt er der altid flere udgifter end man regner med. Og husk at have penge klar til at holde dig sikker – som en slags buffer. Dette kunne være til alt lige fra hospitalsregninger til transport.

Husk værdien af dine penge

Når du backpacker i U-lande, så husk da værdien af dine penge og hvad det betyder for andre mennesker. Et eksempel fra Afrika: En FN statistik viser, at mere end halvdelen af de afrikanske lande har en gennemsnitlig årlig indkomst pr. indbygger på US$600. Det er det samme billede i store dele af Asien og Latinamerika. Det er derfor sandsynligt at ens stramme backpacker budget på 20$ om dagen er mere end hvad mange af de lokale tjener på en uge. De 20$ kan i mange u-lande være et helt års ekstra uddannelse for deres børn.
I et middeludviklet land som Thailand kan folk med en nogenlunde gymnasie uddannelse tjene omkring 150-200 US$ om måneden som eksempelvis hotel receptionist.

Pointen i overstående er, at vi alle vil spare. Men husk at frugtsælgerens daglige profit ofte er så lavt som ti danske kroner. Og han skal også tage bussen hjem!
Husk derfor at være realistisk, fair og tal med de lokale mens du backpacker.

Har du nogle eksempler på hvad det koster at rejse?

For at opsummere overstående, så koster det generelt US$40 at rejse pr dag. Dette er mere eller mindre medberegnet langdistance flyvninger, togbilletter osv. Dog er det sandsynligt at man pr. dag vil betale mere i i-lande. Her vil det sandsynligt koste mellem US$50-70 hvis man er til sightseeing i byen.

Et eksempel på hvor stor forskel der er på priserne er, at hvis man trekker i Nepal eller ligger på en strand i Goa eller Thailand kan man bruge så lidt penge som US$15-25 om dagen. Men hvis man ikke har eget udstyr, så skal man eksempelvis betale for at hyre en guide og leje udstyr, for indgangsbilletter og sandsynligvis transporten til og fra.

Et eksempel fra Goa: en strandhytte/værelse koster 500Rps, så koster det 500Rps for tre gode måltider, 100Rps for vand og 100Rps for nogle få øl. Dette giver totalt 1200INR eller omregnet ca $22/€17. Men så mangler man jo også transport og alt andet!

Og husk følgende: Mange i-lande er ved at udvikle en forbedret levestandard, hvilket gør, at priserne stiger meget hurtigt. Et godt eksempel kunne være Kina.

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

Smid en kommentar