Vandreferie med børn

Vandreferie med børn: Vores guide til uforglemmelige oplevelser (2023)

Går du og overvejer at tage en på en vandreferie med dine børn? Men er du kommet fra det igen, fordi du føler du ikke kan få det til at hænge sammen? Vi prøver at hjælpe dig på vej med denne guide.

 

Backpack med børn

At tage på vandreferie sammen som familie er en virkelig god og spændende oplevelse, hvor man oplever en masse forskellige ting. Der er nogle ting man bør overveje inden man tager afsted på sådan en rejse, og derfor vil vi prøve at komme med vores tips til, at få den bedste vandreferie med sine børn:

  1. Destination + rute: Det er vigtigt at planlægge turen på forhånd, da det godt kan kræve mere at rejse med sine børn. Derfor er vores råd at have planlagt så meget som muligt af rejsen og ruten inden afrejse, så man ikke skal tænke over dette undervejs. Det er også vigtigt at have i mente, hvor langt børnene kan vandre uden at blive trætte ift. deres alder. Børn begynder hurtigt at kede sig, så derfor er det også vigtigt at planlægge en masse aktiviteter undervejs.
  2. Ændringer undervejs: Når man rejser med børn, er det vigtigt at vide at der kan forekomme ændringer undervejs. Det kan være ændring af ruten, ændring af aktiviteter eller at vejret simpelthen er for dårligt. Derfor er det også vigtigt, at man inden afrejse får planlagt en plan b, hvis noget skulle gå galt undervejs. Denne plan vil kunne hjælpe dig meget i en sådan situation, for så har man styr på hvad der så skal ske.
  3. Hold regelmæssige pauser: Når du vandre med børn, er det vigtigt at indlægge regelmæssige pauser, da børn hurtigt bliver trætte. Hvis du husker at holde pauserne undervejs, så er børnene også mere friske og klar til at gå videre. Hvis børnene først bliver trætte, så giver de ofte op og så bliver det svært at gennemføre vandreturen.
  4. Overvej overnatningsmuligheder: Det er vigtigt at du på forhånd har overvejet hvordan i skal overnatte. Skal i sove i telt eller skal i sove på hotel. Det kan også være i skal sove i en hytte på en campingplads. Beslut inden afrejse hvordan og hvorledes, da der er store forskel på hvor meget man skal pakke hvis man skal sove på hotel frem for i et telt.

Når du har overvejet vores forslag ovenfor, så er det tid til at overveje hvilken destination i vil besøge. Der er mange gode steder, hvor man kan vandre som familie, og vi giver vores forslag til destinationer nedenfor:

  • Schweiz: Schweiz er et land der byder på mange forskellige vandreruter for eksperter, men der er også rigtigt mange muligheder for vandring med børn. De forskellige steder variere vandrestierne i niveau og man kan derfor med børn vælge et lidt nemmere niveau.
  • Østrig: Østrig er en meget populær destination for vandring og især også vandring med børn. Østrig byder på et væld af aktiviteter for alle aldre. Hvis børnene er med på ferie, er det især klatring og gondollifterne der hitter. Alt efter børnenes alder, finder i også de såkaldte “Rodelbahn”, som er Østrigs svar på sommerkælkebaner ned af bjergene.
  • Frankrig: Frankrig er også et godt sted at vandre med børn, hvor der er forskellige aktiviteter for børn. Du kan blandt andet prøve en vandretur med et æsel eller en Alpaca, hvilket med al sandsynlighed gør vandreturen lidt hyggeligere for dine børn.

Mangler dit barn den perfekte rygsæk? Så tjek det store udvalg af rygsække til børn her. Hvis der skulle opstå nogle spørgsmål til vandring med børn generelt, så er i mere end velkommen til at stille dem. Vi håber at vi har givet jer lidt inspiration til jeres næste vandreferie med børn. I ønskes en rigtig god tur! 🙂

Smid en kommentar