caminoen

Hvorfor bør du gå Caminoen?

Hvad er en pilgrimsfærd?

En pilgrimsfærd er en rejse til en eller flere religiøse steder, hvor pilgrimmen undervejs, kan bruge tiden til at forbinde sig med sin tro. Dette spirituelle perspektiv af pilgrimsrejsen er stadigvæk en stor del af mange pilgrimmes vandring, men det kan komme til udtryk gennem både tro, selvrealisering og afstresning. En pilgrimsvandring er altså ikke kun for troende, men for alle, der har brug for et pusterum.

Hvad er Caminoen?

Caminoen er en af verdens mest populære pilgrimsrejser, som historisk set har været en af de vigtigste pilgrimsruter i den kristne tro. Navnet Caminoen betyder ’vej’ eller ’sti’ på spansk, og dækker ikke over én bestemt vej, men over et netværk af veje og ruter, der alle er en del af pilgrimsvandringen. Fælles for disse er at de alle ender i den spanske by Santiago de Compostela, hvor apostlen Jacob eftersigende begravet. Et særligt kendetegn for Caminoen er muslingeskallen, der bruges som skiltning langs alle ruterne, og som efter vandringen kan købes som et symbol på den oplevelse og forandring pilgrimmen har gennemgået undervejs.

Hvem går Caminoen?

Caminoen er blevet meget populær i de senere år som følge af den travle moderne hverdag mange lever. Det kan derfor være tiltrængt med at pusterum fra stress og jag, og netop dette kan du finde i den monotone handling det er bare at gå dag efter dag. Mange danskere har fundet vejen til Caminoen, hvor de enten går alene eller sammen med andre. Det er nemt at falde i snak med andre pilgrimme undervejs, så selv hvis du tager afsted alene skal du ikke frygte at føle dig ensom. Mange backpackers har tilmed fundet vejen til den berømte og klassiske rute Camino Francés, der er 780 km lang og tager 35-40 dage. Denne rute er god som start eller afslutning på en længere backpacking rejse, da du her får tid til at fordybe dig i dine egne tanker.

Hvad skal jeg have med på Caminoen?

For at sikre dig selv en god vandring på Caminoen er det vigtigt at have godt og brugbart udstyr med. Noget af de vigtigste er en god vandrerygsæk og et par gode vandresko. Rygsækken er så at sige dit hjem gennem vandringen og skal have plads til alt din oppakning, mens den stadig skal være behagelig at bære rundt på. Skoene skal sikre god komfort for dine fødder, der under hele pilgrimsruten er dit transportmiddel. Når du pakker til Caminoen er det vigtigt at optimere dig oppakning, så du kun har det allermest nødvendige med og ikke får ondt i hverken fødder eller ryg af for meget oppakning. Ét godt huskeråd er at din rygsæk ikke bør veje mere end 20% af din kropsvægt. ¡Buen Camino!

Smid en kommentar