Budapest – De 5 bedste seværdigheder

Budapest er en magisk blanding af smuk arkitektur, oaser i midtbyen, historie der har overlevet anden verdenskrig og et utal af andre oplevelser. Jeg endte selv med at rejse til Budapest af omveje, og tænkte ikke at en hovedstad i Ungarn lød særlig sexet. Men jeg blev forbløffet! Med den her guide vil jeg prøve at forklare hvorfor du skal rejse til Budapest, og hvorfor Budapest er en af de flotteste hovedstæder jeg nogensinde har besøgt.

Tæt på Bratislava og Wien

Denne sommer rejste jeg rundt i Centraleuropa. Og mange er ikke klar over det, men at rejse til Budapest kan let være mere end “bare” at se seværdigheder i Budapest. Det tager 2,5 time med tog fra hovedbanegården i Budapest til den Slovakiske hovedstad Bratislava (hvor øllene er 1) og yderligere 1,5 time herfra til Wien og dens unikke historie. Eksempelvis koster togbilletten fra Budapest til Bratislava kun 18 euro, hvorom en billet fra Bratislava til Wien kostede 12 euro.
Oplevelser ligger på en perlesnor om man vil, så det er værd at overveje, om man har tiden til at se de andre hovedstæder i nærheden.

Vores guide til seværdigheder i Budapest

Den bedste måde, at forklare hvorfor Budapest er så fantastisk, er netop ved at forklare om de unikke seværdigheder der er i byen. Personligt har det hvert fald vist sig, at vi danskere ofte ikke rejser til Budapest, men foretrækker destinationer som Prag i Tjekkiet eller Berlin i Tyskland. Og det er en skam! Vi har derfor lavet en Top10 over seværdigheder i Budapest, som du ikke skal misse, og som kan fungerer som inspiration. Hver og en attraktiv er fantastisk i sin egen ret, hvorfor seværdighederne ikke er i kronologisk rækkefølge.

1. Slotsbjerget (Várhegy)

slotsbjerget

Absolut det sted vi brugte mest tid i Budapest. Herfra er udsigten til Donau broen fuldstændig sublim – både om dagen og om aftenen. Man kan se Basilicaen i det fjerne og åen der deler Buda og pest.
Slotsbjerget er også kaldet Buda Castle, og det er mere et Palads kompleks end et egentlig slot. Det ligger på den sydlige spids af Castle Hill og der er 19-hundredetals kirker og museer i nærheden af komplekset.

Da vi var der var vi på det nærliggende museeum, hvor der var en kæmpe Picasso udstilling. Entré billetterne var lidt dyre, men udstillingen var blandt de største Picasso udstillinger i verden.

Hele slotskomplekset er en del af World Heritage Site siden 1987.

1200px-River_Beatrice_(ship,_2007)_005

2. St. Stephen’s Basilica

En af de mest kendte seværdigheder i Budapest den gamle basilika fra 1905. En gammel lov i Budapest siger, at ingen bygninger må være højere end de 96 meter, som Basiliken er. Det er den tredje største kirke i Ungarn, og der er en vild udsigt fra toppen (som ligger på Pest siden). Basilikaen ligger meget centralt, så det giver god mening at se den eksempelvis på vej til en af de famøse oaser/bade der er i Budapest.

HUN-2015-Budapest-St._Stephen's_Basilica

1024px-At_the_top_of_the_stairs_in_the_dome_of_St._Stephen's_Basilica_in_Budapest

3. Termiske bade

5-b

Hvad jeg ikke vidste førend jeg tog til Budapest første gang var, at termiske bade er en stor del af Budapest og dens historie. En seværdighed i Budapest man virkelig ikke skal misse er de termiske bade.

Széchenyi-Badet i Budapest er det mest populære, og det ligger i god forlængelse hvis man både ser ser Basilikaen og Heltenes plads på samme dag. Badet er renoveret i 1800-tallet og har flotte gule barokvægge, som virkelig tager en tilbage i tiden. er du et par er der private omklædningsrum, som omend er lidt speciel, også er en anderledes oplevelse. Széchenyi Spa’et i Budapest ligger i byens største park Varosliget og er som sagt tidligere tæt på centrum.

Vi brugte 7 timer i badet uden problemer. Man kan både spille skak i vandet eller nyde de 18 indendørs pools der er. Ligeledes er der (ekstremt varme) sauna rum forneden. Gør dig selv tjenesten at bestille på hjemmesiden, da der var en enorm kø da vi kom, som vi gik direkte udenom med vores billetter i hånden.

Af alternative bade kan nævnes Géllertbadet i Budapest, som er en af de mest storslåede bade der er i Budapest!

4. Kædebroen (Szechényi lánchíd)

Sammen med slotskomplekset, så er kædebroen er must see. Du kan nærmest ikke undgå at se det, og udsigten er fantastisk både om dagen og om aftenen.

kæde

5. Verden 2. største synagoge

SONY DSC

SONY DSC

Den storslåede synagoge i Budapest ligger ved Deák Ter. Den blev bygget i det 18 århundrede og er ret enorm. Jeg har personlig ikke været i en synagoge før, så det er en speciel oplevelse at prøve det. På anden sal er der et mindre museum, og der er gratis guidede ture en gang i timen. Jeg vil anbefale at tage den gratis guidede tur!

Synagogens historie er voldsom. Under anden verdenskrig blev 70.000 personer tilbageholdt i bygningerne omkring synagogen og det var en ghetto. Mange blev dræbt og der er en central kirkegård “inde i” synagogen, som er udstyret som et Holocaust mindesmærke

At besøge synagogen er næsten et “must” på for jer der besøger Budapest, og hele området har mange barer og gode restauranter om aftenen.

Listen her er ikke fyldestgørende.

Der er meget mere at se i selve Budapest end der er listet her. Eksempelvis bare det at slentre rundt i byen kan let tage en hel dag. Byen har overlevet anden verdenskrig relativ godt, og de “daglige” bygninger i byens stræder er en seværdighed i sig selv. Slutteligt så husk ikke at snyd dig selv for at se den Ungarske nationalopera samt Heltepladsen – begge to et must!

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

Smid en kommentar