Sydafrika – perlen mod syd!

Sydafrika – perlen mod syd!

Ligegyldigt, hvad man søger, så finder man det her! Søger man en unik og anderledes natur, byder landet på alt lige fra lange, snehvide, krystalklare sandstrande til den tættest bevoksede jungle, hvor man indordner sig efter naturen og blot lader sig fortrylle af eventyrlige landskaber helt enestående dyreliv. Er man adrenalinjæger får man alt lige fra nogle af verdens bedste surf-spots til de største bungy-jumps menneskeheden indtil videre har at byde på. Er man ude efter en kulturel øjenåbner, kan man lade sig tryllebinde af den ubarmhjertige, barske men samtidig unikke historie dette land har at byde på. Ønsker man sig et eventyr ud over det sædvanlige, så få din rute lagt efter et besøg i det sydafrikanske!

Sydafrika

Nice-to-know, before-you-go

Inden man planlægger sin tur til Sydafrika er der visse forholdsregler, man bør gøre sig inden. Først og fremmest planlæg turen efter at ramme landet på ”den rigtige årstid”. Med det menes, at landet selvfølgelig også har forskellige årstider, og for at få en endnu bedre oplevelse ud af det, vil jeg helt klart anbefale, at man rejser i januar-februar måned, da det på denne tid er sommer på den sydlige halvkugle. Dette giver dig en endnu bedre mulighed for at opleve den særprægede stemning på savanerne eller i de lokale townships, man er nødt til at aflægge et besøg!

Planlægger man et besøg til Sydafrika er det vigtigt at ajourføre sig med sin læge, hvilke vaccinationer der anbefales, før man rejser (læs eventuelt indlægget: Hvilke vaccinationer skal man vælge?). Du bør dog som minimum vaccineres for Difteri, Hepatitis A, HIV, Stivkrampe, Gul feber og Malaria.

Derudover er det også ekstremt vigtigt, at du pakker efter forholdende. Er du typen, der holder af at hænge ud med andre, bo på hostel og lave maden selv, eller er du typen, der booker et dobbeltværelse med toilet og bad og spiser på lokale restauranter er det to vidt forskellige backpacks, der skal pakkes!
I Sydafrika er den generelle hygiejnestandard på diverse hostels en anelse ringere, end hvad er standarden på hjemlige breddegrader. Man lever i høj grad efter princippet: din-mor-arbejder-her-ikke-princippet – dette glemmes dog som regel af både beboere og værter. Pak derfor gerne eget bestik og gryde i backpacken, da flere steder, hvis man tilbringer et par dage på safari, tilbyder åbne køkkener uden inventar, hvilket betyder, man er nødt til at have sit eget udstyr med.

Nedenfor har jeg forsøget at lave en liste over de ting/steder, jeg synes man som minimum bør besøger – det være sig både store, såvel som små eller anderledes steder eller oplevelser!

Hvad bør man se i Sydafrika?

1)      Krüger Nationalpark

Vælger man at tage til Sydafrika, så er man nødt til at opleve den storslåede savanne samt livet derpå. Lige siden disneyfilmene Løvernes Konge, Tarzan og Junglebogen var jeg selv helt besat af at komme ned og se med egne øjne, om dyrene virkeligt var så farverige og festlige, som de fremstod på film. Og oplevelsen lå ikke langt fra forestilling. Spar ikke dig selv for at lade dig indgå i, hvad Elton John i Løvernes Konge kaldte The circle of life. Smid den store optik på kameraet og skyd de smukkeste billeder af såvel store som små væsener.

2)      Byen St. Lucia

Denne lille udkantsby kan for mange være svær at finde og bliver af mange også overset på landkortet. Byen ligger i det sydøstlige hjørne af landet syd for Swaziland godt og vel 10 timers kørsel fra Krüger-Nationalpark. Byen her er især kendt for sin hyggelige, sentimentale stemning især ved aftentid, hvor man, hvis heldet tilsmiler en, kan være heldig at se The Hippe Parade, hvor de vilde flodheste trænger op fra moserne og vandløbene og vandrer igennem byen efter solnedgang. Dette er i sandhed et syn værd!
Der er desuden også rigelig mulighed for udflugter i området omkring byen samt både surf og vandsportsaktiviteter i god afstand fra områdets uofficielle kæledyr, flodhesten.

3)      Vandretur på Jungle Monkey

En perle beliggende i den afrikanske jungle nær Port St Johns, hvor den afslappede stemning så afgjort smitter af på gæsterne, der blot kan læne sig tilbage i diverse hængekøjer og nyde kolde drinks ud på aftenen, hvor værten som regel fyrer op i bålet og giver et nummer eller ti på guitaren med gæsterne som kor. Her fra stedet udbydes gåture ud junglen ledet af en af de lokale, der tager en gennem alt lige fra vandfald til bjergskråninger og slutter turen af med en gåtur ud til kysten, hvor en lille klippeklatring afslutter turen. Jungle Monkey Backpacker byder desuden på en super god service og overnatningsmulighed. Afgjort et besøg værd!

4)      Strudseridning i Oudtshoorn

På sin rundtur gennem landet er man nødt til at slå et knæk ind i landet og besøge Oudtshoorn,  der med sine i alt 80.000 indbyggere og godt en million strudse giver dig muligheden for at tage en noget atypisk ridelektion på dette kæmpe fjerkræ. Med sin topfart på 70 km/h når man både at få adrenalinet til at pumpe og kinderne til at blævre i vinden. Desuden byder området på en lang række andre seværdigheder, som f.eks. The Cango Caves (drypstenshuler), hvor du alt efter humør kan udforske disse dybe huler nærmest til det inderste, adskillige adventure-aktiviteter såsom mountain-bike, vandring i bjergene, klatreture op ad klipperne og meget, meget mere.

5)      En tur i en af Capetowns townships

Sidste ting, man er nødt til at se, når man besøger Sydafrika som backpacker er et af de uendelige antal townships, der med sin enorme forskellighed på hver sin måde fremviser Sydafrikas mangfoldighed og kulturelle sammensmeltning. Der findes adskillige guidede ture, der tager en igennem en historisk rejse fra lokale museer til lokale udflugter og middage i townships, hvor den lokale befolkning åbner dørene op til en verden, der i aller højeste grad adskiller sig fra den vestlige verdens dagligdag. Mød de lokale med åbne arme, de møder dig på samme måde!

Jeg vil bestræbe mig på at lægge guidelines ind omkring landet, så man som ny, såvel som erfaren rejsende i landet, kan hente gode råd og vejledning, der kan gøre rejsen endnu mere unik og enestående!

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

Smid en kommentar