Vær din egen meteorolog!

Her følger en guide til dig, der nemt og hurtigt vil lære lidt om at forudsige vejret, så du ved, hvad dagen venter. Hemmeligheden til dette ligger ganske enkelt i de skyer, der hænger over os – eller mangel på samme.

Cirrusskyer

Cirrus skyer er meget højt hængende skyer, der ligne tynde stiber eller krøller. De hænger typisk i en højde af 6 kilometer eller højere. Disse er som regel tegn på roligt vejr. Dog kan disse i koldt vejr, hvis disse samler sig samtidig med tiltagende vedvarende vind fra en nordlig retning kan indikere en indommende snestorm.

Cumulusskyer

Disse skyer er puffede, hvide og opdelte skyer. De indikerer som regel roligt vejr på trods af, at disse eller er lavere hængende. De ligner store bomuldsbolde med flade ender- Som dagen skrider frem kan disse blive storre og skubbe sig højere op i atmosfæren. Hvis de fremstår som store bjerge i atmosfæren kan dette blive til en storm.

Stratusskyer

Disse skyer hænger meget lavt. Statusskyer er skyer, der ofte giver et endnu mere grå billede i atmosfæren. Disse er som regel tegn på regnvejr.

 

Nimbusskyer

Nimbusskyer er grå skyer, der lægger sig som et lag ovenpå det nederste skylag og dermed øger skylaget. Dette er ofte et tegn på tiltagende vind og/eller regnvejr.

Cumulonimbusskyer

En skysammensætning, der kommer fra comulusskyer, der bygger sig op og udvider sig i enorme højder. Disse udforme en form for ambolt. Disse giver dig helt klart grund til at forvente torden, hvis disse bevæger sig i din retning.

 

Cirrostratusskyer

Disse skyer er primært højtbeliggende statusskyer, der er mørkere end cirrusskyer. Disse ligger i et tyndt lag i atmosfæren og indikerer som regel godt vejr.

Cirrocumulusskyer

Små, hvide, runde skyer, der især opstår ved høj luftfugtighed men på trods af den lidt mørkere farve indikerer disse som regel godt vejr.

 

Scuds

En løs, damlignende sky, der kommer forud eller efter en storm. Denne indikerer vedvarende dårligt vejr.

Jeg håber, at denne lille guide er med til at give dig/jer en lidt større forståelse af formationerne i skyerne og bevægelserne i atmosfæren. Som altid er kommentarer og forumindlæg mere end velkomne for tilføjelser.

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

Smid en kommentar