Er du på jagt efter den/de ting, der skal gøre din rejse til noget endnu mere unikt, så bør du kraftigt overveje at smide noget fart og adrenalin ind i planlægningen. Jeg vil i denne artikel forsøge at give nogle forslag adrenalinkicks, der enten giver en anderledes ekstraordinær oplevelse, eller udfordrer adrenalinjægerne.

Der vil i vilkårlig rækkefølge blive opremset fem adrenalinpumpende oplevelse startende fra toppen og nedefter. Jeg vil til sidst i hvert forslag også indlægge kontaktoplysninger på de enkelte steder.

jbay72

1)      Bungy jump fra Bloukrans River Bridge

Den absolutte højdespringer, om man vil, indenfor adrenalinrush, er helt klart forsøget på at besejre den 3,5 cm tykke og 216 m lange elastiksnor. Lad dig styrtdykke ned til et fantastisk syn gennem to klippevægge med frit udsyn ned mod, hvad der fra godt 400 meters højde ligner en lille å, men som ca. 240 meter længere nede pludselig synes langt stører og flottere. Jeg prøver på ingen måde at sælge dette som en turistattraktion for alle og en hver, for det kræver bestemt en kæmpe portion selvtillid og mod, men når man først får bundet elastikken om benene og lader sig begive ned i et styrtdyk forsvinder alle tanker, og man føler sig pludselig langt mere levende, end man nogensinde har prøvet. Hvis ikke det fremgår af beskrivelsen ovenfor, så vil jeg helt klart anbefale enhver, både dem, der har mod på det, og dem, der ikke har, om at tage springet! I vil aldrig fortryde at have sprunget, men når man kører forbi, fortryder man inderligt, at man ikke har gjort det!

Navn: FACE adrenalin
Online Booking: www.faceadrenalin.com/booking.asp

2)      Skydive Cape Town

Er man til højder, men bliver elastikspringet for ubekvemt for en, så er der også skydive muligheden. Det skal først siges, at der findes utroligt mange forskellige og smukke steder at springe fra. Jeg vil dog personligt selv anbefale Skydive Cape Town, da det for det første er sikker og god behandling. Man føler sig i sikre hænder, da man omgås professionelle. Her er der mulighed for spring fra flere forskellige højder i tandem-spring, hvis man ikke har sprunget før. Er man mere erfaren er der selvfølgelig også mulighed for singlespring. Springes der herfra, så bestræber man sig primært på at komme til at springe ud over Cape Town by, så man får, hvad de kalder ”sightseeing from above”. Endnu en fantastisk måde at opleve byen på.

Navn: Skydive Cape Town
Hjemmeside: www.skydivecapetown.za.net
Adresse: Brakkefontein Rd., Cape Town 7441, Sydafrika
Telefon:+27 82 800 6290
Åbningstider: onsdag – fredag 09:00-16:00

3)      Surfing at Jeffrey’s Bay

Kom ned på jorden igen og oplev en enestående afslappet og ”coozy” stemning i surfer-paradiset Jeffrey’s Bay. Byen er især kendt for sin enestående kyststrækning, der kva sin placering er hjemsted for de mest optimale surf-forhold ikke blot i Sydafrika men hele verden over. Folk kommer strømmende til fra hele verden i håbet om at ramme den helt rigtige bølge om dagen og lade sig medrive af fest og farver om aftenen. Sæt meget gerne flere dage af her, da opholdet kun bliver bedre, jo flere du møder og jo længere tid, du bruger her. Med hensyn til surflektioner for nybegyndere, udbydes dette på samtlige hoteller og hostels i hele byen, så alt afhængig af, hvilken type hostel, man er til, kan man vælge og vrage frit mellem udbuddet af hostels og bed-and-breakfasts i byen.

hike-table-mountain

4)      Klatring op af Table Mountain

Igen bør man bevæge sig i højderne, hvis man ønsker lidt mere til adrenalin-godteposen – og menes bogstaveligt bevæge sig i højderne. Har man mod på en noget anderledes tur op på Cape Towns ”bordplade”, så bør man overveje at abestige bjerget på en af de arrangerede klatreture, der arrangeres flere forskellige steder i Cape Town. Alt afhængig af egne evner og erfaring, kan klatreturene tilrettelægges derefter – dette er altså også en oplevelse for nybegyndere, der blot vil have en introduktion til klatringen generelt. Personligt har jeg kun gode erfaringer med firmaet Hike Table Mountain, der tilbyder nybegyndere basislektioner i klatring, så man får diverse bevægeteknikker og klatrefærdigheder på plads, inden man begiver sig ud på væggen.

Navn: Hike Table Mountain
Online reservation: http://www.hiketablemountain.co.za/climb-table-mountain/

5)      Strudseridning i Oudtshoorn

Som også nævnt i et tidligere indlæg, bør man, hvis man rejser i Sydafrika, bevæge sig ind i ørkenlandskabet i strudsenes hovedstad, Oudtshoorn, hvor diverse ranches tilbyder alt ligefra gourmetmiddage med struds på menuen til rodeo på struds. Dette er helt klart noget, der sætter gang i blodomløbet og giver en imponerende morsom ridetur, som selv herrerne vil finde morsom. Normalt plejer ridning kun at være forbeholdt det kvindelige publikum og deltagere, men tro mig – jeg har sjældent grinet så meget, som da strudsen Carl fes af sted med 60 km/h til en rundtur på gården. Det er en oplevelse, der er svær at forklare til andre. Det skal bare opleves! Du kan jo evt. slutte rideturen af med et godt glas lokal rødvin og en strudsebøf af ekstrem høj kvalitet til forholdsvis billige priser.

Kontakt: Da byen er omkranset af strudsefarme, vil jeg ikke fremhæve nogen bestemt farm, da det ikke kræver nogen tidsbestilling at få sig en ridetur.

Jeg håber det kan bruges, og har man ændringer eller tilføjelser til dette, er man mere end velkommen til at smide en kommentar nedenfor.

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

1 comment

  1. Wow. Jeg tror jeg springer de første to ting på listen over, men de sidste 3 lyder godt nok fede. Både surfing og strudseridning er ting som jeg helt sikkert skal have prøvet inden jeg bliver gammel og grå. Og da sydafrika alligevel er på listen over lande der skal besøges kan det jo passende kombineres 🙂

    /Rasmus

Smid en kommentar