Hvor stor skal min rygsæk være?

Hvor stor skal ens backpack rygsæk egentlig være?

Inden rejsen overhovedet begynder, opstår det første reelle problem: ”hvordan skal jeg pakke mine sager?”. For mange er en backpack bare en rygsæk, men i det øjeblik man står og enten skal låne en rygsæk af en ven/veninde, bror, etc., eller du efter lang tids søgenkigger på ”den rigtige rygsæk”, hvad skal man så egentlig være opmærksom på? Det vil jeg i denne guide forsøge at hjælpe med!

Først og fremmest skal man have for øje, hvad det er for en rejse og hvilke forhold, man forventer at begive sig ud på. Er det en safari gennem Afrika med fokus på naturoplevelser? Eller en trekkingture og liv i den vilde natur – for her er der visse forudsætninger man må sætte fremfor. Eller går turen eksempelvis rundt i Oceanien, hvor programmet primært står på heldagsudflugter med overnatning hver aften på hotel eller hostel. Alt dette spiller ind.

Hvilken type backpacking rygsæk passer til de fleste rejsende?

De fleste backpackere rejser i mellem 1-3 måneder i Sydeuropa, Asien, Oceanien eller det amerikanske kontinent. På sådan en tur vil man ofte veksle mellem at bo på hostel, trekke og man vil gå relativt med ens backpack rundt mellem ens destinationer. På disse ture vil jeg anbefale at man har en rygsæk str. på mellem 50-65 liter. Husk, at den plads du har – den bruger du! Det er vigtigt at rygsækken kan indstilles efter din egen ryg, at der er kompressionsstropper og støtte i hoftebæltet.

Jeg har set mange backpackere slæbe rundt på 85+ liters rygsække i storbyer og på øerne rundt omkring hvor det har virket helt vildt unødvendigt!

Men hvad størrelse af rygsækken er så den bedste?

Med hensyn til størrelsen af rygsækken, så er det en svær faktor at rådgive om, men som hovedregel er det vigtigt altid at holde sig for øje, at turens indhold samt den formål bør holdes for øje. Jo længere tid, man planlægger væk fra vaskeri, tag over hovedet og mulighed for bad, jo større skal tasken som udgangspunkt være, da turen derfor som udgangspunkt vil påkræve ekstraudstyr af forskellig art som kræver ekstra plads i rygsækken. Men som hovedregel vil det for de fleste være nok med en cirka 60L rygsæk – om det er til mænd eller damer.

For en backpacking pakkeliste til inspiration (så man får en indikation om hvad man skal have med) har vi lavet en backpacking pakkeliste her.

Hvilken type rygsæk til vildtliv og naturoplevelser?

Er hovedformålet primært vildtliv og naturoplevelser, foreslår jeg personligt en rygsæk med stor rumplads (65-75 liter), god rygstøtte og gerne inddelelig i to hovedrum med yder- såvel som inderlommer til resterende pakning. Grunden til, jeg foretrækker det, jeg kalder en mellem-stor størrelse rygsæk til disse ture, er, at jeg personligt godt kan lide at have muligheden for at pakke rygsækken til kanten så turen i det fri kan vare så længe som muligt. Derudover er der også en lang række ekstra udstyr, der mere eller mindre er påkrævet for en rejse i vildmarken, som ikke er nødvendig andetsteds. Men igen, disse rygsække vil være mest relevante hvis du kommer til at have en tur hvor du skal overnatte op til mange dage i vildmarken.

Gode råd til valg af rygsæk

Der findes mange artikler rundt omkring om valg af rygsæk. Vi har på redaktionen talt sammen og fundet vores bedste råd fra vores rejser i verden i 6 af de 7 kontinenter:

  • Lad vær’ med at pakke for meget. Man køber souvenirs og tøj undervejs på turen – så lad 1/4 være tom i rygsækken.
  • Ha’ en rygsæk du kan indstille i ryggen. Det vil forøge din komfort på turen.
  • Vælg en rygsæk i et slidstærk overflademateriale
  • Ha’ polstret hoftebælte. Det vil være sin vægt værd i guld!
  • Ha’ kompressionsstropper så du kan binde sko, underlag, telt eller lignende fast.

God tur og stil endelig spørgsmål i kommentarerne :-)!

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice-

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Vi har også startet en svensk side til vores svenske læsere hvor vi skriver om alt fra (beklager vores svenske) reseutrustning, sovsäckar och ryggsäckar på Backpackerlife.se 😊  Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

Smid en kommentar