Rejseguide: 4 vildt oplevelsesrige dage i Bangkok

Hvorfor rejse til Bangkok?

Bangkok er et virvar af guds nåde. Bangkok er smuk og beskidt – moderne blandet med ældgammelt. Og Bangkok har en special plads i mit hjerte! Byen er fyldt med de vildeste barer, ældgamle templer og fantastisk kulturhistorie, professionelle svindlere, prostituerede og deres uhyggelige bagmænd, museer og luksushoteller til spotpris og fantastisk street-food. Mange backpackere kan ikke undgå at komme hertil, da byen er en hub for fly-transit og derfor virker Bangkok på mange meget overvældende første gang de besøger byen.

Bangkok har en fin balance mellem det dyre og det billige og efter byen har fået bygget deres togsystem Sky Train færdigt, er navigation i millionbyen lettere end nogensinde (selvom Tuk-Tuk kørsel er sjovest!). Tager du en taxa så husk kun at køre på taxameteret.

At ankomme til Bangkok kan virke som et stort kaos med dens enorme skyskrabere og 1000-vis af taxaer, men giver du byen en fair chance, er jeg sikker på du vil falde i med begge ben for byen, præcis som jeg har gjort!

Her er alt det bedste jeg har lært om Bangkok efter 15+ besøg, plus et par forslag til at komme off the beaten track.

Bangkok har det hele! Byen er en blandet cocktail mellem det traditionelle og det moderne.

Lave kriminalitetsrater og en kongefamilie på tronen

Selvom Thailand har været styret af militæret i en længere periode, så er raten for kriminalitet mod turister relativ lav – og generelt er Bangkok som by blandt Asiens sikreste. Dog skal man have respekt for autoriterne og holde sig væk fra demonstrationer. Og husk; kongefamilien betyder MEGET for den almindelige thailænder! Bare det at tegne et overskæg på en kongelig plakat kan give 3 års fængsel.

Hovedstadens bedste besøgstider

Bangkok kan blive sindssygt varmt om sommeren (afbrudt af en uges thai nytårs vandfestival Songkran i midt April – en fed oplevelse)
Hovedstaden er velbesøgt fra November-Februar hvor vejret er mere køligt. I Juni-Juli og August er der meget varmt! Månederne herefter er regnfyldte, omend priserne her er lave og turisterne er færre – så faktisk også værd at overveje et besøg på denne tid..

Naturligt 1-stop for mange backpackere der rejser til Asien

Bangkok er et naturligt stop for mange backpackere. Ofte vil folk kun være her 1 dag eller 2 førend de tager ned til øerne eller hopper videre på et regionalt fly. Men lad mig prøve et kvalificeret bud på 4 oplevelsesrige dage i Bangkok!


Dag 0 – Ankomst BKK

Ankomst til Bangkok. Personligt synes jeg det at ankomme til Bangkok kan være stressende – specielt hvis det er din første backpacking tur!

Mit råd er, at tage den med ro. Forudsat du ikke ankommer om morgenen, så giv dig selv tid til at finde dit hostel, få checket ordentligt ind og mød andre rejsende. Bangkok har fantastiske gader at slentre i overalt, så kommer du sent er det værd lige at lære dit hostels område at kende – specielt hvis du lige har taget en 14 timers flyrejse fra CPH – BKK. For mange er det deres første stop i Asien – så bare at besøge en 7/11 kan være en sjov oplevelse.
Find et kort over Skyline og øv et par gloser. Nyd et par gode bajere også (Chang, Singha og Leo er de største ølmærker). Øl koster 50 baht i 7/11 eller 80-120 baht alt efter beværtningen du er på.

Nå, men klar, parat til start i en af de mest oplevelsrige byer i verden? Here we go!


Dag 1

– Grand Palace, Wat Pho, Street food & Khao San Road

Check-liste-turist dag. Alt du besøger denne dag kan enten besøges i enten gå-afstand eller med Tuk-Tuk.

Grand Palace

Grand Palace er en by i storbyen.

Start dagen tidligt (08.00 eller 09.00 grundet solens varme efter middag) og besøg mægtige Grand Palace – også kaldet Royal Palace. Paladset har åbent fra 08:30 – 15:30 på hverdage. Billetter koster 500 bath (ca. 100 kr) og inkludere adgang til et våbenmuseum og Abhisek Dusit Throne Hall.

Grand Palace er et enormt palads kompleks tidligere brugt af den Kongelige Thai Familie, men i dag er det mest brugt til ceremoniel brug. Det er virkelig en lomme i historien.

Man kan ikke gå ind i mange af bygningerne, men der er et våben museum og det er en fornøjelse at se de (sagt med al respekt) mindre Thai-soldater stå bum-stille ligesom Livgarden i København.

Vær især opmærksom på arkitekturen og detaljerne i byggeriet. Det er fuldstændig vanvittig flot lavet – og vidner om hvor stor en anseelse kongefamilien har i landet!

Når du besøger Royal Palace skal du have lange bukser på og dækket skulder. Du kan låne tøj ved indgangen.

Wat Pho

Wat Pho har oceaner af smukke Budda Statuer

Tæt på Grand Palace ligger templet Wat Pho. Wat Pho er en af mine favorittempler i hele Sydøstasien, omend de kan blive ret crowdet med turister. Det minder om en labyrint med tusindvis af buddha statuer. Templet er anset for at være det første sted i Thailand for højere læring og her Thai massage blev “opfundet”, ydermere huser Wat Pho Thailands største buddha billede samling. Dog er det største trækplaster den kæmpe 46 meter liggende Buddha statue “reclining Budda”. Et must til selfie-mappen!

Wat Arun

Snyd dig ikke for udsigten ved Wat Arun! Tag trapperne.

Slut af med at gå ned til Wat Arun også kalde The Temple of the Dawn i Lonely Planet bogen. Her kan du få fantastiske billeder af byen og en forfriskende brise hvis det er blevet over middag og solen står højt.

NB: Vær opmærksom på, at der er mange svindlere rundt omkring de 3 attraktioner. Mange vil sige “temple is close” – “it’s Buddhist Holiday” eller “we can take you 3 hours by tuk-tuk for 40 baht” eller de vil sælge dig “special tickets”. Det er al sammen svindleri i den ene eller anden form – tro mig.

Fri leg. Gå på Tuk-Tuk opdagelse eller Cruise op af vandet

Typisk taxi båd ved vandet.

Personligt farede min kammerat og jeg selv vild i vores første Tuk-Tuk kørsel i Bangkok. Og det var for fedt! Vær’ en jyde og prut om prisen og lej chaufføren i en længere periode af gangen – og sig du ikke vil ind og se på tøj! Chaufførerne får provision så de kan være meget pågående omkring shopping.

Der er mange templer populære templer at se, men få et kort på dit hostel over de mest berømte. I flæng kan nævnes Wat Saket (Golden Mount), Wat Traimit, Wat Benchamabophit og Wat Kalaynamit. Wat Pho, Wat Arun, Golden Budda m.m., som er nævnt heri explicit er mine highlights blandt mange templer.

Efter du har været på opdagelse så prøv at tage et bådcruise på Chao Phraya river. Det er sindssygt billigt (20 baht = 5 kr). Det er en unik oplevelse, at se hvor beskidt det hele er og se hvordan mange thaiere selv kommer frem og tilbage. Prøv det selvom du intet skal – tag en tur frem og tilbage og du har fået et unikt indblik i Bangkok for en 10’er! Du kan stå på mange forskellige steder langs floden, så jeg vil ikke nævne en enkelt stoppestation.

Khao San Road by night

Ingen backpacking tur til Asien har været komplet uden et besøg ved famøse Khao San Road

Hvor skal jeg starte? Har du nogensinde set The Beach med Leo hvor han går ned i af den travle gade i Asien inden han spiser slangeblod? Det er Khao San Road!

Khao San Road er muligvis backpacker mekkaet i verden. Det er vild fest, fulde backpackere, lokale og udenlandske gæster i en blandet cocktail sammensat med måske verdens bedste Pad Thai! Jeg vil aldrig glemme da jeg så Tyskland vinde VM i fodbold og crowdsurfede sammen med 2 tyske kammerater imens jeg forsøgte mig på det tyske sprog jeg ikke kan. Mængden af backpacker kammerater man kan møde på Khao San Road vil ingen ende tage.

For mig “startede” min backpacking rejse i Asien først rigtigt, da jeg havde festet ved Khao San Road – simpelthen fordi det er alt det man forestiller sig om en beskidt millionby i Asien.

Alternativt til Khao San Road er Soi Rambuttri, som er gaden ved “siden af” Khao San Road. Den er mere stille – mens der stadig er beværtninger at finde. Der er flere billiger massage-steder på gaden, samt en rigtig fed rock-bar. Prøv også Brick Bar hvor de lokale tager hen.

Khao San Road er også der hvor de fleste backpackere oplever et ping-pong show (selvom jeg ikke vil anbefale det).

NB: Selvom Khao San Road er vild om natten, så er det et fedt sted at besøge i dagstimerne også. Du kan købe dine klassiske kopivarer, du kan møde andre backpackere og få billig men ekstremt god street food. Prøv deres Pad Thai. I området er der mange hostels – tjek Hostelworld.

 


Dag 2: Udforsk byen.

– Floating market, shopping og Muai Thai boksning.

Floating Market

Floating markets er et bombardement for sanserne!

Start ud med at besøge en af Bangkoks populære floating markets. De to absolutte mest populære er Khlong Lat Mayom eller Thaling Chan. Begge endte jeg med at ankomme til med taxa, da det simpelthen var lettest. Men Lonely Planet og Rough Guides har guides til offentlig transport.

Selvom man kan være presset efter en nat på Khao San Road, så forsøg at være der tidligt. I højsæsonen deler du markederne med mange turister! Markederne er fantastisk for en food-lover – der er skøre dufte, underlig madvare der bliver solgt af små damer der render rundt og sælger dig alverdens friturestegte thai-retter.

Shopping i mega-centre

MBK er et besøg værd både i dags og aftentimerne.

Efter en kaotisk morgen giver det god mening at tage ud og shoppe. Hvis du har fulgt vores pakkeliste så vil du muligvis få brug for at shoppe, da du har pakket let. Bangkok har enorme shoppingcentre og mange af slagsen. Centrerne fungere som små byer, og det er en lækker forandring med noget aircondition! Der er bowling baner, 1000-vis (ja virkelig 1000-vis) af butikker, indendørs markeder, biografer, barer og meget mere.

Af de mange vil jeg nævne to – MBK og Central World. MBK Shopping center var engang en af Asiens største shoppingcentre og er måske det mest kendte i byen. Der er 8 etager og 2000 butikker! Alternativt til MBK er Central World, hvor der ofte sker mange forskellige begivenheder udenfor centret såsom koncerter m.m. Central World er dog lidt mere lig danske centre med mere high-end butikker – så min anbefaling er klart MBK Shopping Center.

Muai Thai Boksning

Knytnæver, opråb, testosteron og bajer går hånd i hånd til Mua Thai

Du kommer ikke uden om Muai Thai boksning når du er i Thailand. Det er en ældgammel tradition, og er stadig en meget respekteret sportsgren i Thailand. Ved Rajadamnern Stadium kan du opleve nogle af verdens bedste thai-boksere i en unik stemning. Der er kampe mandag, onsdag, torsdag og fredag. Du kan købe billetter på deres officielle hjemmeside ved at klikke her.

Priserne er mellem 1000 baht og 2500 baht, så det kan være en smule pricey at opleve – men en unik oplevelse kontra eksempelvis øerne, hvor det ofte er meget mindre stadions.

NB: Som alternativ til overstående, så tjek vores Top 10 gratis ting at lave i Bangkok artikel ud. Der er alt fra penismuseum, markeder, templer, tortur-fængsel over til 4-hoved buddha statuer.

 


Dag 3:

– Weekendmarkedet, Jim Thompson’s House & Suk Soi 11

Weekendmarked

På weekendmarkedet kan ALLE få deres shoppinglyst stillet

Chatuchak Weekend Market i Bangkok er nok mit favorit marked i hele verden! Det er fuldstændig latterlig stort – og umuligt at komme i gennem på en enkelt dag. Der er over 8.000 boder! Hvis du rammer Bangkok på et skævt uge-tidspunkt, så forsøg at byt rundt på dagene, så du får oplevet dette fantastiske marked.

Markedet er delt op i forskellige afdelinger, og der er alt hvad hjertet begærer. Personligt er jeg stor fan af deres second-hand afdeling, hvor du finder gamle og unikke Nike sko, Ralph Lauren skjorte til en slik og unika brugskunst som souvenirer du ikke finder andre steder.

Markedet åbner kl 09 om morgenen og du kan bruge Skytrain via BTW Mo Chit eller MRT Kamphaeng Phet for at komme derhen.

NB: Er weekendmarkedet ikke tilgængeligt, så overvej en gratis Food Tour, hvor du hvor hver tirsdag kan komme på turen for det du vil give i drikkepenge! Turen starter kl 16.00 og tager 2-3 timer, så evt. flet det ind efter Jim Thompson og Lumpini Park.

Jim Thompson’s House

Spion og millionær og sporløst forsvundet.

Jim Thompson’s House er en af de attraktioner, der er et must ifølge kendere – men som lyder kedeligt i Guide-bogen. Dog overrasker huset de fleste. Jim Thompson var silkefabrikant i Thailand men også spion. Han forsvandt sporløst og omgivet af megen mystik i 60’erne i Malaysia og lod hjemmet stå. Hjemmet er bygget meget traditionelt i fantastisk teak-træ og af de dyreste materialer der kunne findes. Der er en have og et museum (som var åben da jeg var der) på grunden. De guidede ture er anbefalingsværdigt, da huset har megen historie, som ellers går tabt hvis man ikke har guide.

Lumpini Park

Lumpini Park er Bangkoks svar på Central Park. Parken ligger 3 kilometer væk fra Jim Thompson’s House. Det kan være et dejligt afbræk fra betonjunglen, hvor du i parken kan se gamle mennesker lave tai chi, se lokale dyrke sport og bare ose. Der er også mulighed for at leje små både du kan sejle på ude på den store sø og hvis du er (u)heldig kan du møde en af parkens famøse lizards!

Suk Soi 11

Efter Lumpini Park og med nye opladte batterier så tag ned til Suk Soi 11 (Sukhumvit Soi 11). Det er et distrikt i downtown området hvor der er gang i den! Der er mange klubber, barer og massere af street food. Besøg Cheap Charlie’s hvor udenlandske fastboende drikker deres øk eller restaurant Suk 11.

Suk Soi 11 er en af de oplevelser, hvor du kan ende i en vild bytur eller bare på en god restaurant i venskabeligt lag.

 


Dag 4:

– Bike Tour, 5 tons ren guldstatue & The Hangover bar på 60. etage

Siam Sawan Bike Tour

Tag på en cykeltur og få set en hel anden side af Bangkok end de fleste ser. Området hedder Phra Pradaeng, og er et grønt område syd for byen. Det er det grønneste område i og omkring Bangkok, og man får set forskellige restauranter og får prøvesmagt en masse thailandsk mad. Fik jeg nævnt cykelturene ligger nr #3 på TripAdvisor?

Turen tager typisk 4 timer og koster 250 DKK svarende til 1500 baht.

Wat Traimit – verdens største guld statue!

5,5 tons stor Budda statue gemmer sig bag de smukke hvide vægge!

Temple of the Golden Buddha også kaldet Wat Traimit husere verden største solide guld statue! Ja, virkelig verdens største! Buddha figuren vejer 5,5 tons og har en værdi af 170 millioner euro!

Historien er ret fascinerende. Statuen datere tilbage til det 13-14 århundrede, og var i mange år dækket i gips så røvere ikke ville stjæle det. Det gjorde, at man glemte alt om det og først genfandt det mange år senere. Forestil dig tilfældigvis at finde en 5 tons guld-statue!

Selve templet er flot i sig selv med hvide mure og guld alle vegne. Templet har åbent fra 08.00 på hverdage. Husk templet er meget helligt, så vær respektfuld med din påklædning. Er du heldig kan du opleve en ceremoni ved højtider ved templet.

NB: Alternativer til Wat Traimit eller cykelturen kan være;

 • National Museum
 • Bangkok Food Tour
 • Museum of Siam

Afslut med Skybaren fra The Hangover 2 Movie

On top of the fucking world! Sky Bar ved State Tower set i The Hangover II

Der findes vel ikke en bedre måde at afslutte 4 mildest talt begivenhedsrige dage i Bangkok på end at tage på den berømte Sky Bar ved State Tower’. Baren er kendt fra The Hangover filmene, og ligger i gå afstand fra Jysk Rejsebureaus hostel. Husk lange bukser for mændene og ingen flip-flops på pigerne.

Baren har gude-smuk panorama udsigt udover byen og der er thailandske værtinder til at vise jer op til baren. Sky Baren er blandt Asiens højest beliggende. Trappen alene er flot, og ofte er der live musik (jazz sidste gang jeg var der) om aftenen. Priserne er dyre i thailandsk sammenhæng, men på niveau med Aarhus priser. En drink koster mellem 300-600 baht, hvilket er okay, når man tager i betragtning det er udsigten man betaler for.

Har du ikke fået nok af Khao San Road, så er det indenfor rimelig afstand i taxa så du kan nuppe en øl der er til at betale.

 


Oversigt: 4 oplevelsrige dage i BKK

Dag 1

 • Grand Palace
 • Wat Pho
 • Tuk-Tuk tur eller cruice i taxibåd
 • Khao San Road by Night

Dag 2

 • Floating market
 • Shopping i MBK / Central World
 • Muai Thai boksning

Dag 3

 • Weekendmarkedet
 • Jim Thompson’s House
 • Lumpini Park
 • Øl ved Suk Soi 11 distrikt

Dag 4

 • Cykel tur til Phra Pradaeng
 • Wat Traimit – verdens største guldstatue
 • Sky Bar (The Hangover II)

 


Bonus seværdigheder – Off the beaten track

Hvis du har et punk på en af de 4 dages dagsordner, hvor det ikke helt rammer rigtigt, kommer her et par ret fede alternativer.

Ghost Tower


Fra toppen af Ghost Tower har du måske Sydøstasiens mest spektakulære udsigt.
Billede af bellasbrewsbonvoyage.com

Ghost Tower er en gammel skyskraber, der overskred byggetilladelserne og bagefter blev droppet og dermed ikke bygget færdigt. Højhuset er derfor forladt – ingen elevator, ingen sikkerhed – bare et Ghost Tower!

Man skal selv gå 48 etager op, og det kan seriøst være en udfordring at komme derop. Trapperne er stejle og bygningen er småfaldefærdig – men udsigten er måske den bedste i hele Sydøstasien! Forsøg at time jeres besøg, så i når helt op til solnedgang og du får nogle magiske billeder og minder. Tag eventuelt en day-pack med øl med. Men husk at begynd at gå ned inden det bliver mørkt, da trapperne er virkelig kaotiske i mørke.

NB: Alt efter hvornår du kommer, så har jeg venner der har fortalt, at der er lokale thailænder der tager betaling for at man kan gå ind. Det varierer for mellem 200-500 baht og de penge går stensikkert ikke til staten.

Dagstur til Den Gamle Hovedstad Ayutthaya

Ayutthaya består af ældgamle ruiner og oldtidens thailandske kultur

Hvis tiden tillader det, så overvej en halvdag eller dagstur til Ayutthaya – Den Gamle Siam Hovedstad. Byen er helt magisk og er et virvar af temple ruiner kun 2 timer nord for Bangkok. Det koster cirka 80 baht at tage en bus, ellers prøv at google selskaber der kører dagsture dertil.

Ayutthaya blev forladt dengang den burmesiske krig var på sit højeste i det 18. århundrede. Har du planer om at tage til Angkor Watt i Cambodia, så er Ayuttaya en god mini-version.


Har du et forslag til hvad man burde se i Bangkok? Så del gerne dine erfaringer herover. Jeg kunne ikke dække hele BKK ind på 4 dage. Er noget ikke uklart så stil endelig spørgsmål 🙂

Lige til aller sidst: Folkene bag Webackpack har startet en backpacking webshop, som har fokus på value-for-money rejsegear. Prøv at tjek den her på linket her:

Smid en kommentar