Om We backpack

Hej! Mit navn er Lars og det er mig, med hjælp fra venner, der driver Webackpack.dk.

Da jeg i 2012 planlagde den obligatoriske post-gymnasiale udlandsrejse, søgte min kammerat Kristian og jeg nettet tynd for informationer. Vi fandt meget brugbart materiale til turen, men også meget ligegyldigt og irrelevant info. At samle det hele på én uafhængig backpacking portal blev vores mål – og dermed var grundstenen til denne side lagt.

Vi tog på en regulær jordomrejse i 2012 med Jysk Rejsebureau. Det var grænseoverskridende og fuldstændig eventyrligt at søge væk fra verdens mest sikre osteklokke – Danmark! Én udlandsrejse blev til flere, og jeg har på nuværende tidspunkt rejst i 34 lande i 6 af verdens 7 kontinenter. Antarktis er en drømmedestination!

En samtale med min far og en kammerats død ændrede alt

Min inspiration kom fra min far. Han var ung i 1970’erne, og jeg talte ofte med ham om livet og om drømme. Én af de tilbagevendende temaer var, at han gerne ville have rejst noget mere, da han var i 20’erne, men også at mulighederne var markant anderledes dengang. (Der var virkelig en grund til, at man klappede når flyet landede i start 1970’erne :-))

Dét kombineret med at jeg i gymnasiet mistede min efterskoleven i et tragisk trafikuheld. Han blev 18 år. Om man kan kalde det et “Carpe Diem” øjeblik eller ej – så ændrede det noget ved min tankegang. Jeg gik fra at drømme om at blive aktierådgiver til at drømme om at udforske verden!

Men hvad skal man pakke med på en backpacking tur i flere måneder?  Og er det egentlig sikkert at backpacke? Kan man virkelig backpacke på budget – og hvor længe?  Det var nogle af de spørgsmål jeg stod med inden jeg tog af sted første gang.

Jeg har aldrig fortrudt at rejse. Jeg har ikke fortrudt at sætte karriere-ræset på pause for en stund – for det at rejse er livets skole. Alt fra oplevelsen af et kultur-chok af dimensioner i hektiske Indien (fik næsten ikke visum), til at roadtrippe Highway 1 ved USA’s vestkyst og postkort idylliske New Zealand, samt alle de forskellige mennesker jeg mødte over hele Sydøstasien (Bangkok er mit “asiatiske hjem”).

Verden er ikke så farlig som medier (fx Ekstra-Bladet) vil bilde os ind. På trods af få midler, hos de lokale i Sydamerika, var smil og sambarytmer aldrig langt væk. Disse oplevelser har bidraget til mit perspektiv – og jeg håber det at backpacke vil gøre det samme for dig!

Inspiration og Fællesskab

We backpack er et fællesskab. Kasper, bosiddende i Rio de Janiero, er vores faste sydamerikanske skribent. Derudover har Marie og Nicklas bidraget til siden. Løbende vil andre backpack gæsteskribenter også bidrage med artikler (som eksempelvis Olivers fremragende artikel om ungt billeje i USA).

Med hjemmesiden håber vi at give dig inspiration. Vi tror på fællesskab, og på at vi skal hjælpe hinanden. Vi håber, at folk også vil bidrage til We backpack, i kommentarsporet og på forum, så vi alle sammen kan få mest ud af vores rejser ude i den store verden!

Har du spørgsmål, konstruktiv kritik eller vil du bare sige hej? Så skriv til os på dette link.

The world

Selv om jeg gerne vil tage alt æren for siden – så har venner bidraget 🙂 Her et sum-up billede af 2 års backpacking.

Krediteringer:

Logo af Nicklas Lassen

Webdesign af Kjaersyl Media

Korrektur læst af Mikkel Jacobsen.