14 tips til din første backpacker tur til Australien

14 tips til din første backpacker-tur til Australien

Australien er et kæmpe land og de fleste backpackeres drøm. Uden tvivl en af de største og mest populære destinationer for førstegangs backpackere. Her er alt lige fra dykning i verdensklasse til trekking, surfing og meget mere!

Her er 14 tips og tricks, som kan hjælpe med at akklimatisere dig bedre til Australien:

Få styr på banken

Der kan være ekstremt høje gebyrer på at hæve penge i Australien. Og når man backpacker, skal man helst ikke have for mange kontanter på sig ad gangen. Derfor er det en god ting at overveje brugen af et gebyrfrit kreditkort for nogle af ens køb. Er man ikke så glad for plastikkort, kan man med fordel overføre så mange penge som muligt til en australsk bankkonto for at undgå gebyrerne, der kan være på 50 AUD, eller mere, for hver transfer.

Medbring ekstra penge

Den australske regering anbefaler, at man medbringer AUD $5.000. Det er ikke nok! Sydney og Melbourne er eksempelvis nogle af verdens dyreste byer at leve i.

Bliv medlem af hostels

Bliv medlem af Hostel International. Et medlemsskab koster 25$ om året, og man sparer et par håndører på ens hostel besøg per gang. Det løber op efter noget tid! Ellers er der en anden god mulighed for at spare penge på overnatningen. Gå ind på Flipkey og lej en lokal lejlighed. Eksempelvis kan du her se leje af lejligheder i Sydney på Flipkeys hjemmeside.

Brug solcreme

Selvom man ikke er på ferie i Tyrkiet eller Sydspanien, er det stadigvæk utrolig vigtigt at bruge solcreme!

Ring hjem via computeren

Brug tjenester som Skype og Google Voice til at ringe hjem med. På den måde sparer du ekstremt mange penge, og du kan endda lave videochat med dine venner og familie.

Find billigt internet

Der er adskillige måder, hvorpå man kan finde billigt internet. I Australien er der mange udbydere af USB modems, men de er ofte rigtig dyre. Hvis man har en lejlighed kan man finde billigt internet på følgende hjemmeside http://broadbandguide.com.au/cheap. Her kan du sammenligne priserne på de førende udbydere af internet.

Derudover er det jo altid en mulighed at gå på sit hostels internet – eller endda ned til den nærliggende McDonalds!

Undgå taxaerne

Man kan gå på en endags bus i Sydney, for det startgebyret er på en taxa. Derefter er det 2$ per kilometer plus 20 % ekstra pris oveni, hvis man kører efter kl 22.00.

 

Kør selv! Backpacking på den fede måde!

 Se dele af Australien, du ellers aldrig ville se, ved at køre selv! Et alternativ kan være at leje en campervan (er også meget populært at gøre på New Zealand). På den måde får man det fulde ud af landet. Prøv eventuelt den populære rute langs østkysten. Der er en grund til, at den er populær!

Tal med de lokale

Tal med de lokale! Få det fulde ud af opholdet. Snak med de ældre, folkene der er født og opvokset i landet og andre backpackere. Halvdelen af at rejse og backpacke er menneskerne, man møder på vejen.

Gå ud i det urbane byliv

Forstæder behøver ikke nødvendigvis være negative. Og det er det bestemt ikke i Australien. Mange forstæder i Australien har et rigt kulturliv med kunst, musik og café kulturer. Derudover er huslejerne også billigere!

“Island time”

På øerne og ved kysten svarer man ikke på sine mails i uger. Busserne kommer 30 min for sent uden grund, og service på restauranterne er ikke-eksisterende. Men nyd det! Det er sjældent, man under sig selv det. Desuden kan det være ekstremt vanedannende!

Læs om hvordan man ændrer visum

Husk at få styr på dine visumregler. Har du tænkt dig at backpacke i længere tid, skal dit visum forlænges. Brug eventuel vores guide: We backpacks guide til at få et australsk visum.

Undgå de mest hypede steder

Australien er mere end kun top 10 listen i Lonely Planet bøgerne. Hvis du har tænkt dig at være der i længere tid, kan du eksempelvis se steder som Myall Lakes, The Central Cost, Royal National Park og Ku-ring-gai Chase. De kan være ligeså imponerende og mindeværdige som Great Ocean Road og the Great Barrier Reef.

Sig tingene rigtigt

Lær at sige “a flat white with two sugars” når du bestiller kaffe. Kald pepper “capsicum”, cheddar ost “Tasty” og rejer “prawns”.

Der er ingen tvivl om, at Australien er en fantastisk backpacking destination. Har du backpacket i landet før, og har du gode råd, som ikke er med på listen? Så skriv dem hjertens gerne!

Kilde: http://www.backpackingmatt.com

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

3 comments

 1. A

  Tak for rådene! 🙂
  Når du skriver $5.000 – eller mere -, hvor lang tid går du så ud fra at man er afsted?

 2. L

  Hej Amalie,

  Det kommer helt an på temperament. Australien er et dyrt land at rejse i. Vil du leje en bil – så skal du have billeje + benzin. Vil du tage bussen rundt? Vil du flyve rundt?

  Husk på at minimumslønnen i Australien er nærmest 20 dollar! 🙂 Jeg vil tro 300 kroner om dagen er et godt udgangspunkt – specielt hvis du vil spise ude og drikke.

 3. L

  Ja, jeg undrede mig også over de 5000$ – du skriver den australske regering anbefaler det … men intet om tidsperspektivet?
  Men ok så 300kr om dagen vil du sige er fint? 🙂

  Vh. Lejla

Smid en kommentar