Hjælp til at få australsk visum

Det kan være en jungle at finde rundt i de forskellige visumregler. At anskaffe sig et visum til Australien er bestemt ikke anderledes. Jeg har forsøgt at strikke en guide sammen herunder:

Australia

Visumregler for Australien

 • Man har visumpligt.
 • Passet skal være gyldigt under opholdets varighed.
 • I forbindelse med mellemlandinger vil flyselskaber, der flyver til og fra Australien, kræve at passet er gyldigt i 6 måneder udover opholdets varighed.

Hvordan får jeg ansøgt om et visum?

Som hovedregel skal man helst ansøge om sit australiske visum 3-4 uger i forvejen. En information som er vigtig at vide, hvis man allerede er startet på sin backpackertur.

Man kan søge via nettet via Australian Government’s Electronic Travel Service: http://www.immi.gov.au/e_visa/evisitor.htm

Derudover kan man søge ved at kontakte den australske ambassade i Berlin. Det gør man her: http://www.germany.embassy.gov.au/belngerman/home.html

Working holiday visum

En anden populær måde at få indrejsetilladelse til Australien på er via et Working Holiday Visum. Her kan du bruge et Working Holiday Maker visa. Det er mere eller mindre brugt af backpackere, som tager til Australien, og som gerne vil arbejde mens de er der.
Og så kan det også bruges når du tager på praktikophold i Australien!

Hvordan fungerer det?

Et WHV giver dig op til 12 måneder opholds- og arbejdstilladelse. Er det ikke nok, så kan du ansøge om 12 måneder forlængelse. Det kræver dog, at man opfylder kravene om at have arbejdet minimum 3 måneder med at høste på fx en frugtfarm.

Og husk:

 • I Australien kan man kun arbejde op til 6 måneder for den samme arbejdsgiver. – Men forlænger du dit visum (dvs. får dit andet Working Holiday Visum) må man vende tilbage for at arbejde ved den arbejdsgiver, som man havde arbejdet ved før. Og arbejde op et maksimum af 6 mdr.
 • Man skal være mellem 18 og 30 år når man ansøger om et Working Holiday Visum.
 • Man må rejse ind og ud af Australien så længe ens visum er valid.
 • Man må studerer i et op til 4 måneder på ens visum.

 

Hvad koster et Working Holiday Visum?

Som backpacker man meget prisbevidst, og derfor er det rart at kunne have lavet et budget inden afrejse (også under rejsen).

Du kan finde din præcise pris således:

 1. Gå ind på http://www.immi.gov.au/find-price/
 2. Normalt er backpackere med dansk pas Subclass 417 (nederste visum man kan ansøge om).
 3. Indtast dato.
 4. Marker om du have dit visum online eller tilsendt.
 5. Vælg valuta det skal vises i. (Fx US-dollar).

 

Generelle visumpriser

Hvis man vil have generelle priser for ens australske visum kan man finde det her via de australske immigration myndigheders hjemmeside:
http://www.immi.gov.au/fees-charges/visa-pricing-table.htm

 

Det var det! Så er man klar til indrejse i Australien. Et fanstastisk sted at backpacke. Og et sted, som jeg personligt ser meget frem til at komme tilbage til!
Hvis du har nogle tips og tricks vedrørende visum til Australien, så smid et link eller en kommentar nedenunder. På den måde kan vi hjælpe hinanden.

See you down under!

Nyttige links:

http://www.immi.gov.au/e_visa/evisitor.htm
http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/australien-pas-og-visum/
http://www.immi.gov.au/fees-charges/visa-pricing-table.htm
http://www.germany.embassy.gov.au/belngerman/home.html

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

5 comments

 1. P

  Hej Lars,
  Min datter har lige været i Australien på turistvisum. Nu søger hun Working Holiday visum og skal være ude af Australien, mens det pågår. Hun har derfor ventet på i foreløbig 2 uger i Malaysia på WHV. Nu forlanger Border Immigration pludselig en Medical Examination og chest x-Ray. Det kan betyde endnu en måneds ventetid. Kender du nogen, der har haft den udfordring?

 2. L

  Hej Preben,

  Jeg er ked af at høre, at det trækker ud for din datter! Jeg har få kammerater, som har skullet lave en Medical Examinitation, men det er godt nok ikke noget der sker normalt. Ved i hvad grunden er til, at hun skal have de ekstra undersøgelser? Hvis hun f. eks skal arbejde på et hospital, så er det så vidt jeg forstår, meget normalt at man skal vise dokumentation for at man er rask.

  Australien tager ofte hepatitis, Ebola og gul feber ret alvorligt – har din datter måske rejst i mere end 3 måneder i et land, som Australien kunne betragte som risikoland?

  Under alle omstændigheder, så har jeg ikke selv været ude for det. Men de få kammerater der skulle have en medical examiniation, jamen de måtte desværre bare få lavet undersøgelser og vente. Det australske immigrationssystem er desværre ret trælse at bokse med! :-/

  Alternativt har jeg fundet 2 links, som måske kan give dig svar på dine spørgsmål, hvis overstående ikke hjælper:
  http://www.visabureau.com/australia/working-holiday.aspx
  https://travelgott.com/health-examination-working-holiday-visa-australia

  De bedste rejsehilsner,
  Lars

 3. A

  Hej Lars.
  Jeg står og skal søge om “Working holiday visa” til Australien, men er i tvivl om dette kræver en “Chest x-ray” eller anden “Medical examination”, da jeg i år har opholdt mig 88 dage i Indien efterfulgt af 16 dage i Thailand. Sammenlagt giver det over 3 måneders ophold i lande med risiko for tuberkulose, ved du om dette kræver at jeg får en “health examination” inden jeg ansøger om visum? Synes ikke jeg kan finde det nogle steder på nettet.
  På forhånd tak!

 4. L

  Hej Anna,

  Først og fremmest lyder det som en kanon tur! 🙂 Det bedste sted jeg har fundet information omkring det er på Australiens Home Affairs side: https://www.homeaffairs.gov.au/trav/visa/heal/meeting-the-health-requirement/health-examinations

  Som udgangspunkt kan du se i tabellen under pilen til “Temporary Visa applicants” at Danmark som udgangspunkt ikke kvalificerer sig til at skulle helbredsundersøges – og det lader til at være uagtet om du har været i Indien og Thailand.

  Da viser regler ofte kan være en smule kringlet – og hvis du vil være helt sikker – så er mit bedste råd at sende en mail direkte til Australian Home Affairs via følgende formular: https://www.homeaffairs.gov.au/about/contact

  Sørg for at få sendt mailen ASAP, da ambassader og visa-udstedende institutioner ofte er meget langsomme til at svare 🙂

  Håber du kommer godt ind i Australien

  Safe travel
  /Lars

 5. E

  Hej Jeg har søgt “working holiday” visum d. 14. januar og nu er det 4. marts og jeg har stadig intet svar fået via mail, kan det være rigtigt? Har ansøgt og betalt men siden den dag jeg søgte har jeg intet fået af vide. Får man svar via mail eller får man svar på andet sæt. Håber i kan hjælpe. Mvh Emily

Smid en kommentar