7 tips til at prutte om prisen

7 tips som med garanti vil gøre dig bedre til at prutte om prisen.

Når man rejser rundt i verden, og specielt når man backpacker, så er der rigtig mange penge at spare ved at kunne prutte om prisen. Dette gælder om næsten alle varer!

Følgende 7 simple tips vil hjælpe dig med at få ting hurtigere, billigere og forhåbentlig også lettere. Husk også altid at være høflig og imødekommende.

1. Smil og husk at være høflig. Hold handlen i en venlig tone.

Måske et af de mest elementære punkter, men samtidig det vigtigste. I mange lande er det at prutte om prisen blevet en fast del af kulturen. Men samtidig er etiketten også vigtig. Husk altid at smile og lave jokes. Dette er med til at skabe kemi mellem sælger og køber.
 Husk, at hvis I bliver sure på hinanden, eller sælgeren virker for irriteret, så gå væk med et smil. Der er intet beløb, der er værd at spare, hvis du føler dig truet af sælgeren, eller debatten bliver for ophedet.

2. Ha’ fastsat et beløb du er villig til at betale, inden du starter forhandlingen.

En meget vigtig regel. Hvis du får set en vare, du er rigtig vild med, så er det en god idé at have fastlagt dit maksimumbeløb, inden du begynder forhandlingen.
 Der er ikke noget værre end, hvis man kommer frem til en pris med sælgeren, men hopper ud af handlen eller prøver at få den billigere efterfølgende. Husk, at hvis du vil købe en vare til en bestemt pris, så vær villig til at gøre det.

3. Kend produktet, hvad det er værd, samt hvor meget konkurrence der er i området.

Har du nogensinde lagt mærke til, om der er 100 butikker, som sælger det samme produkt i det samme område? 
En god regel er at gå rundt i området – specielt hvis det er på et marked – og se, hvad priserne generelt ligger på. Husk, at prisen ofte er en smule højere for turister og backpackere, end den ville være for lokale.

4. Aldrig prut prisen ned i et prisniveau hvor ingen er glade.

Husk, at det både er sælger og køber, der skal være glade ved en handel – og så kan en handel også føre til en middag eller en god samtale.

“Det er ikke alle butiksejere, som er ude på at stjæle alt i din tegnebog.”

 

Specielt når man backpacker, kommer man til steder, hvor folk lever under trange kår. Se på hvordan sælgerens butik ser ud – eller hans papkasse for den sags skyld – og beslut, hvilken pris der er fair for begge parter.
 Dette behøver ikke betyde, at du skal betale den høje turistpris, men det betyder, at der ingen grund er til at forhandle om en fem-øre. Husk, at de sidste fem øre kan betyde om hans familie får brød på bordet eller ej.

5. Brug “gå væk metoden”.

Hvis du har prøvet de fire første tips, og prisen stadigvæk er for høj, kan du prøve at gå væk fra sælgeren. Men husk at gå væk som om du virkelig ikke vil have varen, og husk at lade som om du ikke vil komme tilbage. Denne teknik kan virkelig give pote!
 Når du går væk, vil sælgeren ofte råbe billigere priser jo længere væk, du kommer fra hans butik.
 Det eneste negative ved at gå væk er, at hvis du ikke kan finde varen billigere et andet sted, kan du blive nødt til at gå tilbage til butikken. Og så kan den oprindelige pris måske være umulig at forhandle tilbage igen.

6. Prøv at sætte prisen urealistisk lavt.

Det er vigtigt at have et smil på læben, hvis du forsøger at sætte startprisen urealistisk lavt. Prisen du satte ved tip nr. 3, i denne artikel, kan vise sig at være for høj, og du kan med denne metode komme meget tættere på sælgerens absolutte mindstepris!

7. Lad være med at flashe dit dyre kamera!

Hvis du har tænkt dig at prutte om prisen, lad os sige 10 kr. ned, er det vigtigt, at du ikke samtidig har dit 5000 kroners Nikon kamera hængende om halsen imens – for så vil du med garanti ikke kunne prutte prisen ned! Du kommer ingen vegne, hvis du ligner en rig turist!

 

At prutte om prisen er sjovt. Specielt når man har de mest elementære elementer på plads, inden man starter. Det er en del af hverdagen for størstedelen af verdens befolkning, og det kan være en fantastisk måde at møde lokale familier på. Disse 7 tips kan bruges uanset, om man backpacker i Afrika, eller om man er til backpacking i det sydlige Spanien.
 Og hvem ved, måske får du en ven på vejen til en god handel?

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

Smid en kommentar