Kom dig over en dårlig rejsedag

Alle backpackere oplever dårlige rejsedage. Det kan bare ikke undgåes! Om det så er i Europa, Asien eller et helt tredje kontinent.

Dårlige rejsedage er noget helt specielt. De føles ofte værre end normale dårlige dage, da én ulykke sjældent sker alene, når man er på farten. For eksempel kan man ende strandet ved en busstation midt om natten, eller man kan ende på hospitalet med madforgiftning.

Men der er to hovedårsager til, at det ofte er værre at have en dårlig dag, når man er på farten:

        1. Du har ikke dit support-system dvs. din omgangskreds og familie omkring dig.

        2. Det er meningen, at man skal have det fedt, mens man rejser! Man har formentlig betalt mange penge for turen, har planlagt at se kulturelle steder/monumenter, og alt dette kan være spildt på grund af sygdomme, ulykker eller lignende.

Så hvad kan man konkret gore for at komme sig over en dårlig rejsedag? Her er nogle tips:

Dårlige rejsedage er uundgåelige

Dårlige rejsedage er en backpackers lod – der er intet at gøre ved det. Det er okay at være i dårligt humør, selvom man befinder sig midt i et tropisk paradis. Hvis man ikke erkender, at man er træt af det, eller at man er for hård ved sig selv, bliver følelsen bare værre.

Forkæl dig selv

Hvis du har haft en virkelig dårlig dag, er det okay at være god ved dig selv. Brug en smule mere af budgettet end du havde planlagt. Eksempler kan være en sej souvenir, en god middag eller et bedre hotelværelse til at løfte ens humør.

Men pas på med at drukne sorgerne i alkohol!

Stop hvad der IKKE fungerer

Selvom det ofte er uheld, kan en dårlig rejsedag godt være ens egen skyld. Nogle gange forsøger man at presse på ved noget, der ikke passer til en selv.

Hvis man ikke er glad på sin rejse i en længere periode, kan det være en god idé at forsøge at rejse et nyt sted hen. Hvis man eksempelvis ikke er til fester, er det en god idé IKKE at vælge Koh Phangan i Thailand, men i stedet måske dykkerparadiset Koh Tao.

Følg strømmen

Hvis alt går galt, kan man altid følge strømmen. Backpacking miljøet er kendt for at være venligt og meget imødekommende. Man kan næsten altid finde nogen at rejse videre med. Der er intet, der kan kurere dårlige rejsedage, som at møde nye mennesker. Og hvem ved? Måske kan det lede til lange venskaber?

Få kontakt med familie og venner via internettet eller telefon

Hvis man har en forfærdelig dag, er der intet, der kan kurere det, som at få talt med venner og familie hjemmefra. Besøg en internetcafé eller brug det nærliggende internet til at få fat på både familie og venner. Hør om deres hverdag, hvad der er sket i tidens løb og snak om gamle minder. Det er alt sammen noget, som kan lede tankerne væk fra det, der er sket tidligere på dagen. Endda har det hjulpet mig i stressende situationer at skrive mine tanker ned i en notesbog. Alt hjælper!

Accepter at dagen i dag ikke vil lykkedes – og husk på den nye dag i morgen!

Det kan nogle gange være en befrielse at huske på, at dagen i dag ikke vil gå efter planen. Bare at accepterer de kendsgerninger kan være en befrielse i sig selv.
 Husk at der ofte ikke er meget, du kan gøre ved det – specielt ikke hvis det er naturen der spiller et puds. Det eneste man kan gøre er at vente på en ny dag i morgen.

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

Smid en kommentar