Hvilket rejseudstyr man skal have med på ens rejse spiller ofte en af de største roller når man planlægger ens tur. Vidste du for eksempel at den gennemsnitlige backpacker bruger mellem 10 og 25 timer på at vælge udstyr?

Er noget rejseudstyr vigtigere end andet?

Vi har fået en del spørgsmål om hvilket rejsegear man skal have med, og om der er nogle ting der er vigtigere end andre. Ens backpack må være klart det vigtigste, da ens rygsæk fungere som ens hus mens man er af sted. At have en god rygsæk som man synes er behagelig og ser godt ud er en klar fordel efter vores erfaringer. Tre huskeråd er at sørge for rygsækken kan justeres i ryglængden, at den har polstret hoftebælte og at den er lavet i slidstærkt materiale. Lige nu rejser vi med skotske Highlanders topmodel.

Så længe din rygsæk har tre overstående egenskaber er resten nice to have – ikke need to have. Dog er et integreret raincover, mesh-lommer og et fedt design jo altid et plus.

Derudover anbefaler vi altid man rejser med et hurtigtørrende håndklæde, en cargobag, førstehjælpskit og en daypack.

Gode tips til dit rejseudstyr

Det er vigtigt at huske, at lave plads til de souvenirs og det tøj du køber på rejsen. De fleste der har et par rejser under huden vil gemme 1/3 af rygsækkens plads. Selvom man gerne vil have sit gode tøj med, så giver det også god mening at medbringe gammelt tøj, så du ikke behøver tage det med hjem igen – og det ikke gør så meget hvis det bliver slidt eller går i stykker under rejsen.

Husk du kan købe toiletsager såsom make-up og bind m.m. i udlandet – så det behøver du ikke tage for meget med af. Pak til 14 dages rejse og så kan du supplere op med det meste – dog er linser og briller en undtagelse.

På mange hostels kan man være uheldig og få bedbugs. Det skete for mig på Koh Phi Phi, Thailand.

Rejseudstyr der kan gøre livet lettere på et hostel – og undgår bedbugs

Når man bor på et hostel bor man side og side med andre. Det fede er den sociale del af det. Det negative aspekt er til gengæld hygiejnen. Ofte kan større hostels i storbyerne være mindre hygiejniske, hvorfor en lagenpose kan være en god måde at få øget hygiejnen på. Bor du på et virkelig ulækkert hostel så kan du med fordel benytte dig af et anti-bed bug lagen som kan sikre dig, dit tøj og dit soveudstyr fra irriterende insekter. Er du så uheldig at få bedbugs så skal du gøre følgende:

  1. Se om du har fået bid. Det er små røde mærker og minder et myggestik.
  2. Se om der er små røde eller brune pletter, insekter eller æg i din seng og på dit tøj.
  3. Fortæl det til hostellet så de kan komme og rengøre og sprøjte sengen.
  4. Vask tøj og rygsæk ved minimum 50 grader.
  5. Små ting der ikke kan vaskes kan udsættes for varme og så vil det ofte også hjælpe.

Jeg håber overstående kan give en smule hjælp til hvilket rejseudstyr backpackere ofte rejser med. Stil gerne spørgsmål og en fra redaktionen vil hjælpe dig. Safe travels!

Smid en kommentar