Backpacking Asien – Gratis rejseguide fra en backpacker til en backpacker

Asien er en fantastisk rejsedestination – sandsynligvis danskernes mest foretrukne backpacking destination. Backpackere har rejst i Asien siden slut 1960’erne, men med god grund! Backpacking Asien starter for mange med billedskønne Thailand, med at man lander i Bangkok. Herfra bevæger man sig enten til Laos og dens jungle, eller til Cambodia med dens grandiose templer. Vietnam er også en populær destination, hvor der er stor kulturel forskel på Hanoi i Nord og Ho Chi Minh city i syd. Ej skal man glemme Indonesien med dens 18.000 fantastiske øer eller Malaysia med dens betonjungle Kulur Lumpur.

De varme måneder mellem November-April er tiltrækker flest backpackere i Asien. Priser kan variere, men de er overraskende ens på tværs af de asiatiske lande. De generelle rejseråd, som jeg kommer med i artiklen, gælder for samtlige lande.

Der er selvfølgelig variationer af ens rute, og jeg er stor fortaler for at man rejser i nu’et, men man vil primært rejse i enten Thailand, Cambodia, Laos, Vietnam, Indonesien eller Malaysia – hvorfor fokus er på de disse lande.

Hvad koster det at backpacke Asien?

Priser på overnatning
Generelt er overnatning i Asien meget billigt! Helt konkret er priserne på hostels dorm rooms ned til 10.000-20.000 KHR (15-30 kr) i Cambodia eller 20.000-40.000 LAK (20-30 kr) i Laos. Tager du til Thailand vil prisen for et dorm room være 200-500 THB (40-125 kr) for en nats overnatning. I Vietnam koster en overnatning mellem 100.000-150.000 VND (40-100 kr) og i Indonesien koster en overnatning typisk også 100.000-150.000 IDR (75-140 kr) for et dorm.

I Asien er en god tommelfingerregel, at man typisk betaler 15-20 USD (95-125 kr) per nat for en overnatning i et privatværelse med A/C. Denne regel gælder dog ikke i på de meget turistede øer som eksempelvis thailandske Koh Samui eller i de turistede områder i storbyerne – her er prisen højere.

Selvom Airbnb og couchsurfing er relativt udbredt er der ingen speciel grund til at bruge det når du backpacker i Asien. Mange backpackere lander bare på deres destination og booker en overnatning “on the spot” – medmindre det er de absolut mest populære hostels man vil booke. Personligt booker jeg ofte 1-2 dage før jeg er på min desination til at starte med for at slippe for besværet med, at lede efter hostelværelser. Hostelworld har en glimrende app til bookingen 🙂

Klassisk og lækkert asiatisk streetfood

Prisen på mad
Maden er en af de primære grunde til at jeg anbefaler Asien til andre rejsende. Mad i Asien er meget billig, smager fantastisk og variationerne er store. Generelt vil man ikke bruge mere end 100-120 kroner på mad per dag.

Jeg er stor fortaler for at spise streetfood under rejsen, som også er den billigste og mest populære måde at spise på. Et måltid koster mellem 10-15 kroner, selvom det er i storbyen eller i et turistet område. I Thailand og Indonesien har de hele streetfood-markeder, hvor maden er en smule dyre men også til tider meget bedre. De lokale restauranter plejer at koste mellem 3,5-5 USD (25-35 kr) for et måltid lokalt mad. Tager du på en fastfood restaurant er det også billigere end i Danmark – ofte omkring 5-7 USD (35-50 kr). De typiske pizzariaer, burgerjoints o.l som ikke er fx. McDonald’s er 10 kroner billigere.

Mit generelle råd er; udnyt muligheden ved at være i en ny verdensdel med massere af streetfood og brug pengene på oplevelser.

Prisen på transport
Prisen på transport i Asien er meget billig! Min mest brugte rejseform i Asien er altid med bus – som også er den billigste metode. Busnetværket i Asien er godt og relativt pålideligt – specielt i Sydøstasien. En 5-6 timers bustur vil koste mellem 35-90 kroner. Tager du en natbus koster turen mellem 100-200 kr selvfølgelig afhængig af hvor lang rejsen er. Offentlig transport er også billigt – eksempelvis koster en offentlig bus i Bangkok 2 kr og et tog koster 7-8 kr.

Når du backpacker Asien vil du ikke kunne undgå at se Tuk-tuks (de små vanvidstaxier). Det er en sjov og vanvittig transportform, men det kræver at man prutter om prisen for ikke at blive snydt gevaldigt. Prisen på Tuk-Tuk turen starter ofte meget højt og så prutter man sig ned på et fælles grundlag, som dog ofte noget dyre end det offentlige transport alternativt – men sjovere og mere belejligt.

Ift. togtransport er det kun i Thailand og i Singapore der er ordentlige togforbindelser, medmindre du rejser langt i eksempelvis Indien.

De billigste flybilletter kan du lære mere om i vores artikel om hvordan du finder billige flybilletter. Air Asia og Tiger Airways er generelt rigtig gode og meget billige. De har en lidt bedre standard end Ryan Air i Europa og flyver rundt til de fleste destinationer i Asien. Specielt Air Asia kører ofte vilde kampagner online og via deres App hvor man kan komme af sted til decideret latterlig lave priser.

Prisen på aktiviteter
Prisen for oplevelser og lave aktiviteter i Asien er meget prisvenligt ift. eksempelvis New Zealand eller USA. De fleste dagture koster 150 kroner eller mindre. Tager du et flerdags tourpass til Angkor Watt i Cambodia koster det ca. 350 kr. Asien er et dykkermekka og blandt de billigste steder i hele verden at tage et PADA eller SSI Open Water Dive Certifikat. Det koster cirka 1500 kr! Et godt tip er at tjekke Tripadvisor for aktuelle anmeldelser og priser.

Hvad bør ens daglige budget så være?
Backpacking Asien bør kunne klares med et budget på 175-250 kr. Det er under forudsætningen at du bor på hostels, eller du deler et privatværelses omkostninger med en anden, at du spiser streetfood eller laver mad selv på dit hostel, og du eksempelvis ikke dykker eller boungyjumper hele tiden. Ellers er prisen naturligvis højere.

Backpaclomg i Asien byder på oplevelser for livet. Som fx at drikke morgenkaffe med solnedgangen i ryggen i Bagan, Myanmar

Top seværdigheder i Asien

Backpacking asien er som et backpacking paradis, og der er mildest talt nok at lave til at holde dig beskæftiget i årevis! Jeg har derfor udvalgt nogle af mine favoritseværdigheder, så hvis du er ved at planlægge din backpacking rejse til Asien har du nogle forslag og tips.

 • Udforsk Bangkok
  Udforsk Bangkok og oplev den vanvittige stemning som Leonardio DiCaprio rammer ned i i filmen “The Beach”. Bangkok er den første destination for mange danske backpackere i Asien grundet BKK lufthavn. Her er der fantastiske gadekøkkener, vilde fester ved Khao San Road, god og billig shopping og meget mere! Læs vores 4 dages guide til til Bangkok her.
 • Full Moon Party
  Prøv at feste på stranden ud på natten til Full Moon Party i Thailand! Der kan komme op til 25.000 til disse strandfester. Det er vanvittigt og meget populært – et must at prøve på din backpacking tur i Asien.
 • Dykning
  Lær at dykke. Dykning er en af de få oplevelser man kan få, som virkelig kan ændre ens tilgang til verden – 71% af jordens overflade er dækket af vand jo! Dykning i Asien er billigt og muligvis verdens bedste verdensdel at gøre det i. På Koh Thao i Thailand, Gili Øerne i Indonesien eller Perhentian i Malaysia kan man opleve billig men uvirkelig dykning 🙂
 • Oplev Angkor Watt
  Angkor Watt ligger i Cambodia ved byen Sieam Reap. Det er et vanvittigt bygningskompleks, som husere verdens første universitet og massere af enome templer og ruiner. Jeg brugte 2 dage på at se Angkor Watt, så mit råd er; sæt gerne 2-3 dage af til at se det enorme kompleks.
 • Oplev Halong Bay
  I det nordlige Vietnam er der et par timers kørsel fra Hanoi østpå en bugt der hedder Halong Bay. Det er en bugt, som er fantastisk at opleve på alle tidspunkter af året og muligvis Vietnams største turistattraktion.
 • Jungle trek
  I Laos kan man opleve den fantastiske jungle på tættest hold. Udover at tage på fede ture inde i selve junglen er Laos også kendt for “Jungle Tubing”. Prøv at Google det – et besøg værd! 🙂
 • Tag ned på øerne – alle er fantastiske!
 • Oplev de 1000 templer i Bagan, Myanmar.

Rejsetips til backpacking Asien – rejs længere og bedre for færre kroner

Generelt er det billigt at backpacke Asien. Du kan rejse for et budget på 150-250 kroner om dagen. Jeg vil anbefale at spise så meget streetfood som muligt. Vælger du at drikke massere af øl (som vi danskere jo ofte gør) så køb de lokale øl. Andre generelle rejseråd til backpacking Asien:

 • Prut om prisen. Overalt i Asien der kan pruttes om prisen!
 • Get off the beaten track. Der er mange fede oplevelser der venter hvis man prøver at tage ud til mindre lokale seværdigheder og de små byer. Plus du spare penge ved ikke at være i storbyerne. Kombiner det evt. med en roadtrip tur på motorbike.
 • Undersøg dine trekking muligheder. Mange der vil backpacke i Asien vil gerne trekke under rejsen, og her kan der være stor forskel på priserne ved de forskellige rejsebureauer. Mit råd er derfor at undersøg markedet og sammenlign priserne.
 • Brug couchsurfing – det er gratis og du får talt og oplevelser med de lokale.
 • Køb dit rejseudstyr hos folkene bag Webackpack – www.backpackerlife.dk. Vi har Danmarks skarpeste priser og er startet af backpackere til backpackere 🙂 Intet pres – men prøv at tjek os ud det vil vi sætte pris på.

Smid en kommentar