Sådan opfører du dig i Sydøstasien

Generelt går mange backpackers rejse til Asien, hvor Sydøstasien blevet særlig populær. Min første jordomrejse gik også forbi Thailand, hvor jeg godt ville have vidst nogle af de nedenstående råd før jeg tog af sted. Jeg kom til at fornærme thailænderne uden selv at vide det ved, at tage billeder af deres allerhelligste statuer. Brug listen til at få et indtryk af eksempelvis Thailand inden en tur derned.

Sådan opfører du dig i Sydøstasien

Tag skoene af

Tag skoene af, inden du går indenfor. Det gælder i folks huse og især i templer, men også i de fleste butikker. Fødderne betragtes som det laveste punkt på mennesket, så sid aldrig med fodsålerne mod et andet menneske og brug ikke fødderne til at pege med.

Undgå skænderier

 Undlad at råbe og skælde ud. Det er meget vigtigt, at man er venlig i sin almindelige omgang med thaier. At blive ophidset er ekstremt uhøfligt og betyder i thaiøjne, at man taber ansigt og ikke har selvdisciplin. Thaier vil typisk reagere ved at smile eller grine forlegent. Deres buddhistiske baggrund betyder, at man ikke skal vise negative følelser, fordi det giver dårlig karma, der påvirker ens skæbne negativt både nu og her, men også i fremtiden.

Drop at være topløs! Og tag tøj på.

Tag tøj på! Det er stødende for thaifolk at se folk på offentlige steder med bar overkrop eller i bikini. Og undgå at være topløs på stranden. Der er mange, der gør det i de turistede områder, og det kan godt være, at thaierne undskylder det med, at det bare er ‘farang’, men det gør ondt på dem.

Vis Buddha respekt

Tal aldrig nedsættende om buddhisme eller Buddha. Du skal vise Buddha og billeder af Buddha den allerhøjeste respekt.

Tålmodighed er en dyd

Hav tålmodighed. Thaier forstår simpelthen ikke, hvorfor vesterlændinge altid stresser, har travlt og altid vil overholde tidspunkter helt præcist.

Nej eksistere ikke

Ordet ’nej’ findes ikke på thai. Man siger ’mai chai’ i stedet, der betyder ’ikke ja’. Thaier vil for alt i verden undgå at skuffe folk eller gøre dem sure, så svaret vil næsten altid være ’ja’, hvis der er noget, de er usikre på eller ikke ved.

Bestik er ske og gaffel

Bestik er ske og gaffel, ikke kniv. Udover på farangrestauranter, hvor knive ofte udleveres. Spis ikke med gafflen, brug den til at øse maden op på skeen med. Det er normalt at dele flere retter mad, og der bruger man gafflen til at tage med.

Almen fornuft er vejen frem

Lad være med at klappe eller ae folk på hovedet. Ifølge theravada-buddhismen, der praktiseres i Thailand, er hovedet det øverste af mennesket og dermed helligt.

Det er ok at holde i hånd, men specielt ældre thaifolk bliver stødt over folk, der krammer og kysser offentligt.

Pas på med at give hånd. I Bangkok er det ok, der er man vant til det, men i resten af landet skal man lade være med det.

I biografen

Når nationalsangen afspilles på offentlige steder klokken 6 om morgenen og klokken 18 om aftenen, skal man huske at stå op. Er man eksempelvis i biografen, er der en montage om kongen på cirka fem minutter, hvor man også SKAL stå op med hænderne ned langs siderne.

Almen opførsel i Thailand

Brug helst højre hånd til at spise med. Den venstre bruger man til noget andet.. Og husk at tage hat, kasket eller anden hovedbeklædning af under besøg i templer.

 

Kilde Politiken.dk

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

Smid en kommentar