Tips til at holde din rygsæk sikker under turen

Jeg har før prøvet at miste ting mens jeg rejser. Første gang var min kamerataske i en taske på den græske ø Rhodos. Heldigvis var taxachaufføren flink nok til at levere den tilbage efter mere en times skattejagt.

Af trælse oplevelser, har jeg mistet bagage i lufthavnen og været overbevist om, at min backpacker taske var forsvundet. I sidstnævnte tilfælde var vi midt i tømmermændene kun kommet til at forveksle tasker med nogle tyske backpackere. Heldigvis!

Efterfølgende blev jeg meget mere opmærksom på min backpacker taske. Ikke at man skal være konstant bange og opmærksom – for verden er et mere sikkert sted end folk giver udtryk for.

Med det sagt, så er der her nogle tips, som kan hjælpe en med at holde backpacker tasken sikker under turen:

Vær smart om bord på busser

Når du kører busser i udlandet, så sid i samme side som din taske. Hvis tasken er nedenunder i lasten, så se ud af vinduet ved stoppestederne. Man hører ofte om tyverier i forbindelse med busturer.

Undgå at vække opsigt

Der er ingen grund til at annoncerer hvad der er inde i tasken. En taske med “Lowepro” stående med stor skrift skriger om, at der er et dyrt kamera inden i tasken. Ydemere er andre mærkevarer tasker også et eftertragtet bytte i mange u-lande.

Bind dig fast til tasken

Hvis du ligger dig til at sove i eksempelvis en lufthavn, så bind dig fast til tasken inden. Her er en almindelig snor uundværlig. Selv en snor vil kunne vække dig hvis en pludselig snupper tasken.

Undgå at være for patriotisk

Selvom det kan være fedt at have samtlige flag fra de lande man har besøgt syet på ens taske, så kan det virke provokerende i nogle lande. Husk, at politik kan fungere som letantændelig benzin.

Brug en cykellås

Brug en lille cykellås til at låse din backpacker taske fast til sengen når du sover på hostels. Brug den til at låse din taske fast igennem begge skulderstropper når du sover i et nattog og lignende. Det giver lige den ekstra sikkerhed, som giver en en lidt bedre søvn!

Lad vær med at pakke dyre ting i de små lommer

Overskriften siger sig selv. 🙂 Rådet af givet af en mand efter bitter erfaring.

Don’t be a fat target

Et råd fra startbackpacking.com. Carry less! En fed rygsæk er et fedt mål. Og som de siger, så vil man ikke være fristet til at lade sin rygsæk stå fordi den vejer meget.

Lad mærkevarerne blive hjemme

Dette tip gælder specielt hvis man backpacker i u-lande i Asien, Afrika og Sydamerika. Lad dit dyre Rolex ur, dine Gucci solbriller osv blive hjemme. Det drager opmærksomhed de steder.

Din backpacker taske er din bedste ven under turen!

Til slut er det vigtigt at huske, at din backpacker taske er dit kæreste eje. Og din bedste ven! Så hold din bedste ven tæt og pas på den under hele turen.

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

Smid en kommentar