Hvad er backpacking?

Hvad er backpacking?

Mange har deres egen idé om, hvad backpacking er. Helt konkret betyder backpacking at rejse med rygsæk, men der er meget mere til det end som så! Nogen tror, at det er en billig, spontan og primitiv telttur til en mudret regnskov.  Andre tror, at backpacking er en længe planlagt og bekostelig rejse til Asiens solrige kyststrækninger. I realiteten er det en rejseform midt i mellem; fantasien, tiden, lysten og midlerne er de eneste begrænsninger. Her giver vi vores bedste bud på, hvad backpacking egentlig er, og hvorfor vi er vilde med det.

En rejseform med frihed

Det at kunne bære sine ting på ryggen giver frihed – hvilket ofte er det mange associerer med det at rejse med rygsæk – altså backpacking. Mange backpackere udforsker fjerntliggende områder i verden, selvom Danmark som rejsemål er et fantastisk rejsemål, der er strengt undervurderet.

Hvem arrangerer turene og hvad koster det at backpacke?

Det er meget forskelligt, hvordan backpackere planlægger deres rejser. Nogle backpackere vælger at være spontane, springe på et tilfældigt fly til en tilfældig destination og uden at have en fastsat en dato for, hvornår de vender hjem igen. Andre backpackere er mindre spontane og vælger derfor at planlægge deres rejser nøje hjemmefra. Der findes  flere rejseselskaber, der arrangerer backpacking-rejser både for enkeltpersoner og for grupper. Graden af hjælp i planlægningen afspejler sig naturligvis i prisen for backpackingrejsen. Grundet de forskellige måder at planlægge sin rejse på, er det fuldstændigt umuligt at sætte en gennemsnitspris på, hvad det koster at backpacke. Det er dog en billig måde, at opleve verden på! Her har vi prøvet at give et bud på hvad backpacking koster her. Prisen for et backpackingeventyr er selvfølgelig forskellig alt efter hvilket land du vælger at rejse i, længden er rejsen og hvorvidt man tager alle attraktioner med eller ej.

Hvem vælger backpacking?

Jeg troede, at jeg vidste hvilken størrelse en backpacker er, førend jeg selv tog af sted første gang i 2012. Men backpackere kommer i alle slags former og størrelser. Mange unge vælger at backpacke i deres sabbatår, nogle voksne vælger at få stillet deres rejselyst i form af kortere ture og nogle voksne vælger at sælge rub og stub og tage hele familien med på eventyr i den store hvide verden. Backpacking opstår som regel på baggrund af lysten til at opleve. Det at rejse er en investering i sig selv, og den udvikling man gennemgår på det personlige plan, samt de venner man får for livet, er uvurderlige faktorer.

Backpacking i grupper eller med venner?

En populær mellemvej til at backpacke, er backpacking i grupper. Der findes rejsebureauer, som specialiserer sig i grupperejser, hvor man til dels har støtte fra ens rejsegruppe, men samtidig også får set nye dele af verden og opnår nye bekendtskaber. Denne form for backpacking er stigende i popularitet. Vil man spare penge findes der internetforums, som samler backpackere så de kan mødes og aftale deres tur. Et ligeså sikkert valg er at vælge og rejse med en ven. Så har man en at støtte sig til, en at planlægge og glæde sig til turen sammen med og en at dele omkostningerne med på turen. Slutteligt er der dem, der vælger at rejse uden kompromis, og simpelthen tager alene af sted for at udfordre sig selv, have den ultimative frihed og samtidig få prøvet sig selv af. Man bliver ofte tvunget til at være social for at møde nye mennesker, men lære at blive bedre til sprog og man får sig i dén grad en på opleveren.

Fordele ved backpacking

Hos WeBackpack anbefaler vi, at alt ikke er planlagt på forhånd og at rejseplanerne ikke er lagt for stramt. Vi kan godt lide den fleksibilitet, der er ved backpacking. Hvis vi når til en fantastisk destination, bliver vi gerne ekstra tid. Fordelen ved at backpacke er, at man får nogle autentiske oplevelser af den pågældende kultur. Drop de sikre valg. Vær spontan og oplev verden med backpacking!

Ulemper ved at rejse som backpacker?

Vi mener, at der er meget få ulemper. Usikkerheden kan for nogle være en ulempe, og det kan virke meget skræmmende. Men det er en meget givende rejseform hvis man kaster sig ud i det og vi lover, at du ikke fortryder det.

Okay! Jeg vil gerne ud og backpacke!

Hvis vi har fået dig overbevist om at tage ud med din backpack, så kan du læse vores poplære pakkeliste lige her. Og vil du have mere info kan du læse vores “Start her” side, som giver endnu mere info om emnet. At rejse er at leve! 🙂

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

1 comment

  1. N

    Lækker artikel!

Smid en kommentar