Hjælp til at finde frivilligt arbejde

Backpackere er generelt kendte for gerne at ville lave frivilligt arbejde. Det er både givende på ens personlige plan, men også til de samfund, som vi som backpackere lærer så meget af mens vi rejser.

Udover det er en fantastisk måde at lære om andre landes kultur og levevis, at det giver en en masse oplevelser, er det også en god måde at forlænge ens rejse på.

Når man arbejder frivilligt lærer man om kulturen, om de kulturelle og sociale problemer og hvordan de lokale takler disse problemer. Der er mange eksempler på dette. Eksempelvis kan man lære om de miljømæssige problematikker ved at hjælpe pandaer og elefanter i Thailand. Eller man kan lære om klinikker og lægehjælp på et hospital i Indien. Man kan derudover lære om udenlandske uddannelsesinstitutioner ved at blive en lære udenlandsk, eller hjælpe til i et katastrofeområde, hvor alt hjælp simpelthen er værdsat!

children-from-the-himalayan-school-champawat-india-14

Hvordan finder jeg frivilligt arbejde?

I teorien er det let at finde frivilligt arbejde. Det kræver simpelthen bare at man kontakter det rette agentur, organisation eller lignende for at blive frivillig. Men realiteten er desværre en anden.

Der findes mange organisationer og agenture, som desværre tager astronomiske beløb for at folk skal arbejde gratis. Disse kommer let frem når man Googler om emnet. Ingen nævnt, men ingen glemt. Disse virksomheder tager ofte “administrative gebyrer” for at sende dig af sted på frivilligt arbejde. Vi vil her på Webackpack ikke påstå, at alle disse virksomheder har urent mel i posen, men hvorfor skulle du betale virksomheder for at du kan arbejde gratis? Det giver ingen mening!

Langt størstedelen af de frivillige arbejdssteder vil med stor sandsynlighed tage dig ind om så du kom lige fra gaden. Organisationer som virkelig har brug for frivillige sender ikke bare frivillige væk. Det er muligt at finde rigtig mange organisationer, som har det på denne måde. Ved de fleste tilfælde skal du stadigvæk betale for mad og logi (hvis du kommer lige fra gaden), men det skal man ofte alligevel. Og husk, at hvis det er arbejde i u-lande, er det ofte et meget lille beløb der går til mad og logi. Nogle steder / organisationer tilbyder det endda gratis, som tak for arbejdskræften.

Der er mange ordentlige organisationer rundt omkring i verden. Eksempelvis amerikanske Peace corps, som er en regeringsstyret institution. Eller de utallige vildtreservater der findes rundt om i verden.

Vil du donerer penge til velgørende organisationer, så husk da at gå direkte til organisationerne og ikke tredjeparts virksomheder.

Liste over organisationer

Her er en foreløbig liste over organisationer, som man kan udføre frivilligt arbejde hos. Det er vigtigt at bemærke, at ingen af disse organisationer vil opkræve dig for gebyrer eller lignende for at udføre frivilligt arbejde.

All Hands Volunteers
Peace Corps
Teachers Without Borders
Volunteer Match
Idealist
Habitat for Humanity

Har du flere sider der skal på listen? Så skriv da nedenunder, så vi kan få en så lang liste som muligt!

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

Smid en kommentar