7 måder at spare penge mens man rejser

En af de største myter vedrørende backpacking og det at rejse generelt er, at det absolut er hamrende dyrt. Det er klart, at man kan rejse dyrt, hvis man vil, men det er bestemt også muligt at opleve verden på samme omkostningsniveau, som det ville koste at leve hjemme.

Her er en liste, der stammer fra Nomadicsamuel, og som giver fornuftige og konkrete forslag til, hvordan du kan spare penge, mens du backpacker.

Hostels

Hostels kan være et billigt alternativ til at sove på hoteller. Derudover er det ofte et sted fyldt med ligesindede, som også er ude på at få det bedste ud af deres ture samtidig med, at det er et spændende sted at stifte bekendtskaber med forskellige kulturer.

Derudover kan personalet på hostels ofte være behjælpelige med, hvilke ting man skal se i området. Nogle gange er det fedt at komme væk fra hovedvejen og se det ukendte, mens man andre gange bare gerne vil se områdets top-10 seværdigheder. Vælger du at bo på Airbnb fremfor på hostels kan du spare penge med en Airbnb rabatkode til Danmark her eller en tysk såkaldt Airbnb gutscheincode her.

Spise lokalt

McDonalds logoet er blevet mere kendt end korset. Men på trods af dette, så er der stadigvæk mange billige alternativer. Mange backpackere spiser fastfood, mens de rejser. Og det er ærgerligt. Selvom man måske ikke er den mest udfordringsivrige madkender, så er der stadigvæk mange penge at spare ved at spise lokalt. Dette gælder specielt i Asien!

Kuponkoder

Kuponkoder kan bidrage med store besparelser. Dette gælder både, hvis der er rabat på transport, indgangsbidrag til kulturelle begivenheder eller mad og underholdning.

Rejs over land i stedet for med fly

Det kan være meget behageligt bare at sætte sig ind i et fly og bum – så er man 1500 km længere fremme på to timer. Men det er ofte dyrt, og det fjerner en smule af charmen ved at backpacke.

Derfor, hvis det er muligt, så prøv at rejs med enten bus eller tog i stedet. Det giver ro samtidig med, at man får set det lokale landskab i forbifarten.

Tag det roligt – og nyd turen

Dette kan virke som noget sludder, men det er virkelig en god måde at spare penge. Mange backpackere i dag tager den obligatoriske 2-3 måneders dannelsesrejse efter gymnasiet. Her skal man gerne se hele verden og det på den halve tid. 
Hvis man i stedet tager tingene mere som de kommer og lader vente på de gode tilbud, kan man spare mange penge. Hvis man samtidig har mere ro, overlader man rejsen mere til tilfældighederne, og det er her, de virkelige rejseoplevelser opstår.

Et godt eksempel er, da jeg på min første jordomrejse skulle være navigatør på New Zealand. Jeg formåede ikke at kunne finde vej. I stedet endte vi helt tilfældigt ude ved vandkanten og endte med at møde fire New Zealændere, hvor vi nød solnedgangen, spillede guitar om et stort strandbål og bare nød livet.

Discount flyselskaber

Selvom det ofte prismæssigt er en fordel at rejse over land, så findes der på nogle ruter nu så billige flybilletter, at det nærmest ikke kan gøres billigere. Man kan dermed på nogle ruter både spare tid og penge!

Få et overblik over hvordan i vores artikel her: Guide: Sådan finder du billige flybilletter!

Del rejseomkostningerne

Slutteligt vil vi her gerne råde folk til at rejse med andre. Man kan på denne måde dele sine rejseomkostninger samtidig med, at man kan dele rejseoplevelserne. Det kan virke befriende i de stressede situationer at have en at støtte sig op ad. Samtidig kan det også være rart at være to om hotelregningerne, taxaerne osv. Hvis du/i er interesseret i at rejse sammen så prøv at læse vores artikel Backpacking som par: Sådan deler man rejseudgifterne.

Støt holdet bag We Backpack

Folkene bag We Backpack er blevet iværksættere, og har startet backpacking webshoppen Backpackerlife.dk, med en tro på, at vi kan hjælpe folk med at rejse oftere! Vi har satset på godt købsmandskab og i høj grad god kundeservice.

Backpackerlife.dk forhandler alt fra rygsække over til rejseudstyr. Er du helt i tvivl om hvad du skal købe på din første tur, så har vi lavet pakketilbud, hvor du kan spare penge og samtidig få alt relevant til din backpacking rejse samlet i én pakke. Læs mere om de 3 pakker her.

Smid en kommentar